Gündem ‘Islak imza’da 9 gözaltı kararı

‘Islak imza’da 9 gözaltı kararı

27.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dursun Çiçek’e ait olduğu iddia edilen “ıslak imza”da Kumpas soruşturması kapsamında, Jandarma ve Emniyet Kriminal Daire Başkanlığı’nda görevli 9 kişi hakkın

‘Islak imza’da  9 gözaltı kararı

Dursun Çiçek’e ait olduğu iddia edilen “ıslak imza”da Kumpas soruşturması kapsamında, Jandarma ve Emniyet Kriminal Daire Başkanlığı’nda görevli 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklu bulunan dönemin Kriminal Daire Başkanı emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.
Ergenekon davasının en tartışmalı delillerinden biri de emekli Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzasının olduğu iddia edilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ydı. Belgede Ak Parti ve Gülen cemaatine yönelik komplo ve yıpratma planları olduğu iddia ediliyordu. Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un “kağıt parçası” dediği rapor için Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı ile Emniyet Kriminal Daire Başkanlığı belgedeki imzanın Çiçek’e ait olduğu yönünde rapor hazırlamıştı.
‘Çok zayıf bir ihtimal’
Orduya kumpas iddialarının ardından başlatılan “Islak imza kumpas soruşturması” kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı belgeyi yeni bilirkişi incelemesine göndermişti. Yeni raporda “İmzanın Çiçek’e ait olmasının zayıf bir ihtimal olduğu” değerlendirmesi yapılmıştı. İmzanın Dursun Çiçek’e ait olmadığı yönündeki rapor üzerine soruşturma başlatan savcılık, Adli Tıp Kurumu’nda çalışan 9 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş ve kurumun eski başkanı Doç. Dr. Haluk İnce gözaltına alınmıştı.
Başsavcılık imzanın Çiçek’e ait olduğu yönünde rapor hazırlayan Jandarma Kriminal ve Emniyet Kriminal Daire Başkanlığı’nda görevli 9 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.