Gündem İsmail Demir'den 'ANADOLU' paylaşımı! Son aşamaya geçildi

İsmail Demir'den 'ANADOLU' paylaşımı! Son aşamaya geçildi

25.06.2022 - 12:54 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabından ANADOLU gemisiyle ilgili yaşanan güzel gelişmeyi duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ANADOLU gemisiyle ilgili görüntüler paylaştı, güzel gelişmeyi duyurdu.

Haberin Devamı

Projenin son aşaması olan Deniz Kabul Testlerine başlandığını duyuran Demir, çeşitli sistemler için testlerin de icra edildiğini açıkladı.

İsmail Demir'in açıklaması şöyle; Artık geri sayıma geçtik! ANADOLU gemimizde projenin son aşaması olan Deniz Kabul Testlerine başladık ve çeşitli sistemler için testler icra ediyoruz. Doğrulama ve sertifikasyon faaliyetlerinden sonra envantere alacağımız ANADOLU’yla denizlerdeki gücümüze güç katacağız

İsmail Demirden ANADOLU paylaşımı Son aşamaya geçildi

AKSUNGUR'A DA MİLSAR ENTEGRE EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca başlatılan İHA-MİLDAR projesi doğrultusunda Meteksan Savunma tarafından geliştirilen “sentetik açıklıklı radar” sistemi olan MİLSAR ilk olarak yerli insansız hava aracı ANKA’ya entegre edilmişti.

Haberin Devamı

ANKA, üzerine entegre edilen MİLSAR ile İstanbul Boğazı’na sürüklenen deniz mayınlarını kolaylıkla tespit etmişti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, İHA-MİLDAR projesi çerçevesinde geliştirilen ve daha önce ANKA’ya entegre edilerek boğazdaki mayınları tespit eden “sentetik açıklıklı arada” sistemi olan MİLSAR’ın, AKSUNGUR’a da entegre edildiğini duyurdu.

“MİLSAR, ANKA’DAN SONRA AKSUNGUR’A DA BAŞARIYLA ENTEGRE EDİLDİ”

SSB Başkanı Demir, söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Demir paylaşımında, “İHA-MİLDAR projemiz çerçevesinde geliştirilen Sentetik Açıklıklı Radarımız MİLSAR, ANKA’dan sonra AKSUNGUR’a da başarıyla entegre edildi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından kullanılmaya başlandı.

Hayırlı olsun. MİLSAR yüksek çözünürlüklü SAR kabiliyeti, çoklu hedef takip yeteneği, düşük ağırlığı ve hızlı platform entegrasyonu özellikleriyle güvenlik güçlerimizin keşif ve gözetleme faaliyetlerindeki etkinliğin artırılmasına önemli katkı sağlayacak” ifadelerine yer verdi.