Gündem İstanbul’a gittiğinizde gezebileceğiniz en güzel yerler

İstanbul’a gittiğinizde gezebileceğiniz en güzel yerler

30.04.2018 - 12:18 | Son Güncellenme:

İstanbul hemen hemen herkesin gezip görmek ve tarihi yerlerini ziyaret etmek isteyeceği, gelenlere ise buradan ayrılmanın zor geldiği bu şehir Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesidir.

İstanbul’a gittiğinizde gezebileceğiniz en güzel yerler

İstanbul farklı kültürden insanların hayatlarının birleştirdiği kalabalık ortamı ile sıcak bir şehirdir.

Haberin Devamı

İstanbul’da nerelerde gezilir?

İşte birçok gezilecek yeri olan İstanbul’da sizlere önereceğimiz belli başlı yerler.

Eminönü

Avrupa yakasında bulunan, sahilinde balıkçıların mevcut olduğu, hafta sonları birçok insanın akın akın geldiği, buram buram tarihin koktuğu, bir yer hâline gelen İstanbul’un en güzel mekânlarından bir tanesidir. Mehmet Efendi kahvecisinin sokağından geçerken burnunuza gelecek kahve kokusu sizi mest edecektir.

Taksim

İstanbul’un simgelerinden biri olarak görülen Taksim, İstiklal caddesiyle ünlüdür. Burada İstiklal caddesinin sonuna doğru yürüyüş yapmak ve yaparken etrafınızda cıvıl cıvıl bir ortamla karşılaşmanız mümkündür. Her türlü kültürü bir arada bulunduran Taksim’de alışveriş yapabileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Tarihi tramvayın yol boyunca yaptığı seferler taksime ayrı bir hava katmaktadır. Bu caddenin bitiminde Galata Kulesi bütün ihtişamıyla sizi karşılayacaktır. Sevdiklerinizle beraber Galata Kulesine çıkıp eşsiz manzarayı seyredebilirsiniz.

Haberin Devamı

Topkapı Sarayı

İstanbul’da gezilmesi gereken bir diğer yer ise 1478 yılında inşa edilen Topkapı Sarayıdır. Bu saray I. Bayezid, I. Selim ve I. Süleyman gibi birçok padişaha ev sahipliği yapmıştır. Saray ziyareti 09:00-16:45 saatleri arasında yapılmaktadır. Harem bölümünde merak edenler için cariyeler koridoru, Hünkâr sofrası, Veliaht dairesi, Harem Mescidi ve Gözdeler Taşlığını ziyaret etmeniz mümkündür. Sarayın diğer bölümleri restorasyon aşamasındadır.

Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı, 1452 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından boğazın diğer ucundan gelebilecek saldırıları engellemek için inşa edilmiştir. Günümüzde ise yerli ve yabancı birçok sanatçı sahne almaktadır. Sarıyer’de bulunan Rumeli Hisarı gezip görülmesi gereken önemli yapılardan biridir.

Kuzguncuk

Anadolu yakasında gezilip görmesi gereken bir önemli yer ise Kuzguncuktur. Uzun yıllardır kaybetmediği mahalle kültürü ve tarihi şirin evleri ile sizleri etkilemeyi başaracak Kuzguncuk Üsküdar’a bağlı olmasına rağmen bambaşka yapısı ile sizlere bambaşka bir yerde hissi yaratacaktır. Bunun sebebi ise İstanbul’un hızlı ve canlı çizgisi dışında tamamen sakin ve dingin kalmayı başarmış olmasıdır.