Gündem İstanbul adayı pazar açıklanıyor

İstanbul adayı pazar açıklanıyor

05.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile birlikte diğer başkan adaylarının “yarıya yakınını” kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise 15 Ocak’ta açıklanacak.

İstanbul adayı pazar açıklanıyor

Ayşegül Kahvecioğlu - AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı 7 Ocak Pazar günü açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan yeni AK Parti Konferans Salonu’nda incelemelerde bulunduktan sonra AK Parti Genel Merkezi’ne geçti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını pazar günü İstanbul’da duyacak mıyız?” sorusuna “Duyacaksınız” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Adayın sürpriz bir isim olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise Erdoğan, “Bizim yapacağımız açıklamalarda A’dan Z’ye hepsi hem sürprizdir hem de inşallah hepsi partimizin yerel yönetim seçimlerindeki kazanma azminin ifadesi olacak” dedi.

Yarısı açıklanacak

Erdoğan, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayına ilişkin soruyu da, “Onu da Ankara’ya bırakıyoruz, Ankara’da açıklayacağız” diye yanıtladı. Seçim beyannamesini de Ankara’da yeni konferans salonunda açıklayacaklarını belirten Erdoğan, pazar günü kaç adayın açıklanacağına ilişkin “Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız” açıklamasında bulundu. Gazetecilerin “Keyfinizi yerinde gördük” demesi üzerine “Her zamanki gibi” karşılığını veren Erdoğan, konuşmasının ardından genel merkezdeki yerel seçim konulu toplantıya başkanlık etti.

Haberin Devamı

30 ilde anket

Cumhurbaşkanı Erdoğan üç haftadır hem Cumhur İttifakı ortaklarıyla hem de partide oluşturulan seçim üst komisyonuyla Genel Merkez’de aday listeleri için yoğun mesai yapıyor. Erdoğan’ın başkanlığında yürütülen çalışmalarda 81 ilin çoğunda aday mutabakatına varılmış durumda.

Ancak adayı henüz netleştirilemeyen İzmir, Antalya, Gaziantep, Gümüşhane, Ağrı ve Hakkâri’nin de aralarında bulunduğu 30 ilde, son kararın verilebilmesi için yeniden bir anket çalışması başlatıldı. Anket sonuçları cumartesi gününe kadar tamamlanacak; hafta başı ise söz konusu illerin adayı belirlenmiş olacak.

Ankara sona kaldı

Parti içinde yapılan temayül yoklamaları, kamuoyu araştırmaları ve toplantıların ardından belirlenen adayların ilk bölümü 7 Ocak pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde açıklanacak. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının da açıklanacağı toplantıda 14’ü büyükşehir olmak üzere 40 ilin adaylarının duyurulması öngörülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve kalan illerin adayları ise 15 Ocak’ta Ankara’daki aday tanıtımı toplantısında ilan edilecek.

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, belediye ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı başvuru süresinin 31 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 19.00’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm ön plana çıkacak

Ankara’daki toplantıda partinin yerel seçim beyannamesi kamuoyu ile paylaşılacak. “Gerçek belediyecilik” ana teması üzerine hazırlanacak olan beyannamede Türkiye Yüzyılı vurgusu yapılacak. Sürdürülebilir şehir vurgusunun da yer alacağı beyannamede, kentsel dönüşüm çalışmaları ön plana çıkacak. Başıboş sokak hayvanları problemine çözüm, trafik sorunları, yatay mimari beyannamenin ana maddeleri olacak.

İttifak ortaklarıyla görüşme

AK Parti’de Cumhur İttifakı çalışmaları kapsamında HÜDA PAR ile önceki gün bir görüşme gerçekleştirildiği; bugün de Yeniden Refah, DSP ve BBP ile bir araya gelineceği belirtiliyor.

Özel’den tazminat kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’den 65 bin lira manevi tazminat kazandı. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, “Cumhurbaşkanımıza hakaret eden CHP lideri Özgür Özel’den, ana para ve faiziyle birlikte alınan 65 bin liralık manevi tazminat, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı” dedi.