Gündem İstanbul’da şüpheli araç ve çanta paniği

İstanbul’da şüpheli araç ve çanta paniği

24.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dönemdeki terör saldırıları nedeniyle alarmda olan polis, tüm ihbarları titizlikle değerlendiriyor.

İstanbul’da şüpheli  araç ve çanta paniği

Fatih Vatan Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü’nün yanında bulunan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı binası önünde Mısırlı bir aile yürürken, bebek arabasındaki çantayı düşürdü. Bir süre sonra çantayı düşürdüklerini fark eden çift, geri döndü. Ancak şüpheli görülen çanta polis tarafından fark edilerek çevresi güvenlik şeridiyle kapatıldı. Olay yerine çağrılan bomba uzmanı polisler, çantayı kontrol ettikten sonra aileye teslim etti.
İkinci olay ise Okmeydanı Darülaceze Caddesi’nde yaşandı. Taksim yönüne giden 34 LD 9862 plakalı minibüs, polis ekiplerince şüpheli olduğu gerekçesiyle durduruldu. Sürücüyle yanındaki kişiyi aşağı indiren polis, caddeyi trafiğe kapattı. Olay yerinde incelenen araçta herhangi bir bulguya rastlanmadı.
Maltepe’de de polisin şüphelenerek durdurduğu ve polis aracı süsü verildiği anlaşılan otomobilden çeşitli silahlarla çok sayıda mermi çıktı. Önünde çakar tertibatı olan ve Ercan Ö. idaresindeki araçta 1 adet seri numaraları silinmiş ruhsatsız tabanca ile mermi, 1 pompalı tüfek ile 4 fişek, 40 mermi, polis kanalları yüklü telsiz ve çeşitli malzemeler bulundu.