Gündem İstanbul dahil çok sayıda ili vuracak! Meteoroloji ve AFAD'dan kritik uyarı

İstanbul dahil çok sayıda ili vuracak! Meteoroloji ve AFAD'dan kritik uyarı

02.09.2023 - 14:49 | Son Güncellenme:

Meteorolji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 5 günlük hava tahmin raporuna göre çok sayıda il sağanak yağışın etkisi altına giriyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında yağışlı olan bölgeleri paylaşarak tatilcileri uyardı. Öte yandan bir uyarı da AFAD'dan geldi...

İstanbul dahil çok sayıda ili vuracak Meteoroloji ve AFADdan kritik uyarı

Sonbahar mevsiminin ilk günlerinde kavurucu sıcaklar geride kalıyor, yağışlı hava İstanbul ve Ankara dahil pek çok ili vuracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugünden itibaren yurdun büyük bölümü yağışlı havanın etkisi altına giriyor.

Haberin Devamı

Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve bazı illerde sağanak; İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli yağış bekleniyor.

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Sinop, Osmaniye, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İstanbul dahil çok sayıda ili vuracak Meteoroloji ve AFADdan kritik uyarı

ORHAN ŞEN: CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında sağanak yağışın etkili olacağı bölgeleri paylaşarak tatilcileri uyardı.

"Bugün öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneybatısı, akşam ve gece Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli yağış ani, sel, su baskını yapabilir. GÜNDÜZ Denizli Afyon Uşak Eskişehir İsparta Konya Kırşehir GECE Yozgat Samsun Ordu ya DİKKAT!"

İSTANBUL'DA ŞEMSİYESİZ ÇIKMAYIN

"Bugün Marmarada da yağmur var. İstanbulda sabah saatlerinde Anadolu Yakası, öğleden sonra kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış var yarın Pazar günü de yağış var. Sıcaklık 29 C"

TATİLCİLER DİKKAT

'Kıyı Ege de hafta sonu yağış görünmüyor. Pazartesi Salı İzmir dahil Fethiye ye kadar kıyı egede Çarşamba İzmirin kuzeyindeki kıyı Ege de yağış var. Önümüzdeki Hafta Cuma gününe kadar Yurtta yerel yağışlar görülecek Sıcaklıklar ortalamalarda olacak'

Haberin Devamı

İstanbul dahil çok sayıda ili vuracak Meteoroloji ve AFADdan kritik uyarı

ANKARA VE ORTA KARADENİZ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren güney ilçelerinden başlayarak zamanla Ankara il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), güney ve doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

BİR UYARI DA AFAD'DAN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), kuvvetli yağış beklendiğini illeri duyurarak yurttaşları yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı uyardı. AFAD tarafından yapılan paylaşımda şu açıklamaya yer verildi.

  •  2 Eylül Cumartesi günü, Akşam saatlerinden itibaren; Ankara il genelinde yerel olarak kuvvetli, güney ve doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli

  • Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu’da yerel olarak kuvvetli, Samsun’un doğusu ile Ordu’nun batısında yer yer çok kuvvetli

  •  Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Kütahya ve Eskişehir'in güney, Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

  •  Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz. 

İÇ ANADOLU KUVVETLİ YAĞIŞIN ETKİSİNDE

Pazar günü ilk saatlerden itibaren İç Anadolu’nun kuzey ve doğusunda (Ankara, Eskişehir’in güney ve doğusu, Konya’nın kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Niğde) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.