Gündem İstanbul için yoklama tamam

İstanbul için yoklama tamam

18.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yerel seçimler için mesaisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için düzenlenen temayül yoklamasına katıldı. AK Parti Sözcüsü Çelik, toplantılarda yapılan değerlendirmelerin kendileri için yol gösterici olacağını söyledi.

İstanbul için yoklama tamam

HABER MERKEZİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı ile ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için yapılan temayül yoklamasına katıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleşen temayül yoklamasında, hem büyükşehir hem de ilçe belediye başkan adayları için üç adayın yazılması istendi.

Toplantının ardından konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, genel seçimlerdeki büyük başarıdan sonra bütün teşkilatlarla birlikte yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.

‘Ortak aklı üreteceğiz’

Dünkü çalışmalarının İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ev sahipliğinde ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları ve bütün ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştiğini aktaran Çelik, şöyle devam etti: “Toplantıyı Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bizzat yönetmişlerdir. Cumhurbaşkanımızın konuşmasında ortaya koyduğu irade şudur: ‘Burada ortak bir aklı tecelli ettirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. En derin ve en kapsamlı istişareleri yaparak ortak aklı hep beraber üreteceğiz.’ O yüzden arkadaşlarımız hiçbir etki altında kalmadan, tam olarak hür iradeleriyle ilçelerde ve büyük şehirlerde hangi adayı görmek istiyorlarsa mevcut belediye başkanlarımızın olduğu yerlerde mevcut belediye başkanlarımızı değerlendirerek, belediye başkanlarımızın olmadığı yerde önerdikleri isimleri söyleyerek, mevcut belediye başkanlarımızın olduğu yerde yine varsa her bir teşkilat mensubumuzun bu çerçevede ilçe başkanlarımızın iradelerini ortaya koymaları için alternatif isimler de dahil olmak üzere bütün bu süreçlerin yansıtıldığı bir mekanizma güçlü bir şekilde çalıştırılmaktadır.”

Haberin Devamı

‘Demokratik bir süreç’

Çelik, bütün illerde teşkilat temayül yoklamalarının yapıldığını hatırlatarak, “Bunun ötesinde de Sayın Cumhurbaşkanımız şimdiye kadar Ankara, Adana, İzmir ve bugün de (dün) İstanbul’la birlikte 3 kademe ilçe başkanlarımızın katılımı, teşkilatımızın katılımı, MKYK üyelerimizin katılımıyla birlikte arkadaşlarımıza ‘hür iradelerini yansıtmaları’ şeklinde bir çağrıda bulunarak, hepsinin görüşlerini, kapalı zarflarda ifade ettiği, kapalı zarflara gerekirse alternatif isimleri parti içinden ve parti dışından yazdıkları tam demokratik bir sürecin işletilmesi şeklinde bir tutum ortaya koyarak, vatandaşımızın, teşkilatımızın iradesinin tam olarak ortaya çıkması için bu çalışmalara yönlendirmektedir” dedi.

Haberin Devamı

‘Yol gösterici olacak’

Oylama bittikten ve kapalı zarflar teslim edildikten sonra Erdoğan’ın teşkilat mensuplarının görüşlerini dinlediğini anlatan Çelik, “Sadece bugün (dün) 30’dan fazla arkadaşımıza Sayın Cumhurbaşkanımız söz vermiştir, onların görüşlerini dinlemiştir. Seçime dönük olarak farklı ilçelerdeki değerlendirmelerini almıştır. Bütün bunlar kayda geçirilerek bizim seçim çalışmalarımız için bir pusula, bir yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

Macaristan’a yoğun gündemli ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 6. toplantısına katılmak üzere bugün Budapeşte’ye gidiyor.  Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Victor Orban toplantıya başkanlık edecek. Erdoğan ziyaret kapsamında, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile de bir araya gelecek. İki ülke arasında 18 Aralık 1923’te imzalanan Dostluk Anlaşması ile kurulan diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümüne denk gelen ziyarette Erdoğan ayrıca, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı’nın açılışını yapacak.

Haberin Devamı

Konsey toplantısı çerçevesinde iki ülke ilişkileri “stratejik ortaklık” seviyesinden “geliştirilmiş stratejik ortaklık” seviyesine çıkarılacak. Başta enerji, iletişim ve eğitim olmak üzere farklı alanlarda yeni anlaşmalara imza atılması öngörülürken, özellikle enerji alanındaki iş birliğinin artırılması ve ikili ticaret hacminin 6 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Görüşmelerde Erdoğan’ın gündeminde, ikili ve bölgesel ilişkilerin yanı sıra Gazze’de kalıcı ateşkese yönelik girişimler, İsveç’in NATO’ya üyelik süreci, Türk Devletleri Teşkilatı ve AB ile ilişkiler de olacak. -Aslıhan Altay Karataş /Ankara

Haberin Devamı

İstanbul için yoklama tamam

Erdoğan Tatar’la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la Dolmabahçe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı ofisinde bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

‘Hazreti Mevlana’nın izinden gidiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü kapsamında Konya’da düzenlenen anma etkinliğine mesaj gönderdi.

Mesajında, büyük mütefekkir, mutasavvıf ve gönül sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi rahmetle yad ettiğini belirten Erdoğan “Türkiye olarak İsrailli yöneticilerin hukuk ve tarih önünde hesap vermeleri için mevcut tüm mekanizmaları kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Hazreti Mevlana’nın izinden giderek, dinine, kökenine, rengine, kimliğine bakmadan mazlumun ve mağdurun yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.