Gündem İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi! 'Donacağız'

İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi! 'Donacağız'

29.01.2024 - 19:13 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayınlandı. Raporda İstanbul, Balıkesir, İzmir ve Çanakkale için sarı kodlu uyarılar yapıldı. Vatandaşlara yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı. İşte detaylar...

İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi Donacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Bilecik ve Edirne hariç) Marmara, İç Ege'nin doğusu ile Edremit Körfezi çevreleri, (Burdur hariç) Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Batı Karadeniz'in doğu kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Çankırı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul ve Balıkesir'in kuzey çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde beklenen yağışların; kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul çevreleri ve Kocaeli'nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 ila 80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

4 İLE UYARI

Balıkesir, Çanakkale ve İzmir için sarı kodlu rüzgar uyarısı

İstanbul için sarı kodu rüzgar, yağmur ve kar uyarısı

ÇANAKKALE VALİLİĞİ’NDEN FIRTINA UYARISI

Meteorolojinin uyarılarına göre, Çanakkale’de fırtına bekleniyor. Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer saatteki hızı 50 ile 80 kilometre olması beklenen fırtına nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Konuyla ilgili Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Salı rüzgarın, Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi.

İzmir’de arabalı vapur seferleri iptal edildi

Burak UÇAR/ İZMİR, (DHA)- İzmir’de olumsuz hava koşulları nedeniyle arabalı vapur seferleri saat 19.15 itibariyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Ege Denizinde etkili olan rüzgar ve olumsuz deniz koşulları nedeniyle İzmir Deniz İşletmeciliği (İzdeniz), arabalı vapur seferlerinin saat 19.15 itibariyle iptal edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ‘Sayın yolcularımız; özellikle Üçkuyular İskelesi’nde etkili olmaya devam eden şiddetli rüzgar ve olumsuz deniz koşulları nedeni ile saat 19.15 itibari ile arabalı vapur seferleri karşılıklı olarak iptal edilmiştir.’ denildi.

İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi Donacağız

PERŞEMBE GÜNÜ DEĞİŞİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak perşembe gününden itibaren sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada soğuk ve yağışlı sistemin yurt genelinde etkili olmaya devam ettiğini söyledi. Çelik, önümüzdeki 2 gün daha kuzeybatı ve güney bölgelerinde yağış olacağını belirterek, "Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak perşembe gününden itibaren sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek. Sadece cuma günü için Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yağış var. Perşembeden hafta sonuna kadar önemli bir yağış yurt genelinde beklemiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

6 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Salı günü için Marmara Bölgesi genelinde, Orta Karadeniz’de, Orta ve Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış beklediklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Onun dışında yağış beklentimiz yok. Bu yağışlar özellikle Marmara'da, İstanbul da dahil olmak üzere kuvvetli rüzgarla, poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Salı günü öğle saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi'nde yağışın yağmura çevirmesini bekliyoruz. Çarşamba günü de yağmur şeklinde Marmara Bölgesi'nde etkili olacak. Güney bölgelerimizde ise Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bir de Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda 2 gün daha yağış bekliyoruz. Salı ve çarşamba günü için yağışlar devam edecek. Bu yağışlar da yine güney kıyılarımızda yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Perşembe günü için yurt genelinde sadece Orta Karadeniz’de hafif bir yağış beklentimiz var. Onun dışında bir yağış beklemiyoruz. Cuma günü için Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz yağışlı geçecek. Onun dışında yurt genelinde yağış yok. Cumartesi için Doğu Karadeniz’de yağış var. Pazar günü için de sadece Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yağış bekliyoruz."

Haberin Devamı

DEPREM BÖLGESİ SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ YAĞIŞLI

Deprem bölgesinde salı ve çarşamba günü için yağış beklediklerini söyleyen Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Bu yağış Hatay ve Adana kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Perşembe gününden itibaren deprem bölgesinde 4-5 gün boyunca yağış beklentimiz yok. Sıcaklıkta deprem bölgesinde hafta sonuna doğru yükselmeye başlayacak. Önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredecek" dedi.

ANKARA

Ankara’da önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklentisin olmadığını belirten Çelik, "Hava önce parçalı çok bulutlu olacak. Perşembe gününden itibaren parçalı az bulutlu bir hava bekliyoruz. Sıcaklık Ankara’da şu anda mevsim normallerinin civarında. Kar yağışı için sıcaklık uygun ancak yağış beklemediğimiz için kar yağışı Ankara’da görünmüyor. Hafta sonundan itibaren ise sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak. 10 derecelerin üzerini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL

İstanbul’da salı günü öğle saatlerine kadar karla karışık yağmur, yükseklerde de kar yağışı beklentisinin devam ettiğini ifade eden Çelik, "Şu anda İstanbul’da aralıklarla karla karışık yağmur görüyoruz. Salı günü öğle saatlerinden sonra ve çarşamba günü için İstanbul’da yağmur bekliyoruz. Perşembe günü için yağış yok. Cuma günü için yağmurlu kısa süreli bir yağış var. Hafta sonu ise yine İstanbul’da parçalı az bulutlu bir hava beklentimiz var. Sıcaklık İstanbul’da da kademeli olarak yükselecek. Salı ve çarşamba günü 7-8 derece olan sıcaklıklar, hafta sonunda 10 derece ve üzerine çıkacak" diye konuştu.

İZMİR

İzmir’de yağış beklemediklerini söyleyen Çelik, "Hava önce parçalı çok bulutlu, perşembe gününden itibaren az bulutlu olacak. İzmir'de 11-12 derece olan en yüksek sıcaklıklar, hafta sonundan itibaren 15-16 dereceleri görecek" bilgisini paylaştı.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunan Çelik, şöyle konuştu:

"Karalara baktığımızda Marmara’da kuvvetli rüzgar devam ediyor. Özellikle Marmara’nın güneybatısı, Çanakkale ile Balıkesir’in batı ilçelerinde ve İzmir’in kuzey ilçelerinde salı günü için bir fırtına beklentimiz var. Onun dışında denizlerimizde fırtına bekliyoruz. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege ile Doğu Akdeniz’de rüzgarın kuzey, kuzeydoğu yönlerinden fırtına şeklinde eseceğini tahmin ediyoruz. Ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmakta fayda var."

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, buzlanma ve don olayının özellikle iç bölgelerde halen devam ettiğine işaret ederek, Marmara Bölgesi'nde de önümüzdeki 1-2 gün daha gece ve sabahın ilk saatlerinde buzlanma ve don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Bilecik ve Edirne dışında kalan yerlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde akşam saatlerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimleri ile Trakya'da buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE 1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 3°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzey kesimleri başta olmak üzere akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ 0°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

KOCAELİ 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege'nin doğusu ve Edremit Körfezi çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 ila 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR -2°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DENİZLİ 2°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 4°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA 5°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in doğu ve kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ADANA 8°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, Salı aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, Salı aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

HATAY 4°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MERSİN 12°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, Salı aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneybatısının ve Çankırı çevrelerinin Salı öğle saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

ANKARA -4°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -3°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, güney çevreleri hafif kar yağışlı

KARAMAN -5°C, 1°C
Parçalı çok bulutlu, Salı öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

SİVAS -8°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, doğu kıyılarının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU -6°C, 2°C
Çok bulutlu

DÜZCE -2°C, 6°C
Çok bulutlu

SİNOP 4°C, 9°C
Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

ZONGULDAK 1°C, 7°C
Çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 2°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

SAMSUN 3°C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

TOKAT -1°C, 3°C
Çok bulutlu

TRABZON 3°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AĞRI -15°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -15°C, -3°C
Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA -5°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN -8°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, güney çevreleri akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 0°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GAZİANTEP 2°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MARDİN 0°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ŞANLIURFA 3°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

 5 GÜNLÜK TAHMİN

İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi Donacağız

İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi Donacağız

İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi Donacağız

İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi Donacağız

İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir... Uyarılar peş peşe geldi Donacağız