Gündem İstanbul metrosunda K-9’larla önlem

İstanbul metrosunda K-9’larla önlem

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim ve Şişli-Mecidiyeköy gibi yoğun istasyonlarda X-ray cihazlarına ek olarak K-9 köpekleri de çanta ve paketlerin aranmasında mesai yapıyor. Metrobüs istasyonlarında ise polis ekipleri olağandışı bir durum için teyakkuzda bekliyor

İstanbul metrosunda K-9’larla önlem

Terör saldırıları ve darbe girişimi ardından İstanbul’da güvenlik önlemleri en yüksek seviyeye çıkarıldı. Her gün milyonlarca İstanbullunun kullandığı metrobüs, metro ve Marmaray istasyonlarında polis ekiplerinin uyguladığı X-ray kontrollerine K-9 köpekleri de katıldı.

Haberin Devamı

Polis sayısı artırıldı

Art arda yaşanan terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İstanbul’da kent içi güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Şehrin büyük meydanları ve kritik bölgelerindeki polis ekiplerinin sayısı artırılırken, her gün milyonlarca İstanbullunun kullandığı toplu taşıma araçlarında da güvenlik önlemleri üst düzeyde. Anadolu ile Avrupa yakaları arasında geçişlerde yoğunlukla tercih edilen Marmaray’ın yanı sıra, başta metrobüs ve metro olmak üzere kent içi ulaşımın sağlandığı pek çok istasyonda yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor.

X-ray’den geçiriliyor

Özellikle sabah işe gidiş ve akşam iş çıkışı saatlerinde yoğunlaşan güvenlik önlemleri çerçevesinde vatandaşlar, toplu ulaşım araçlarında X-ray cihazlarından geçiriliyor. Vatandaşlar, polis tarafından gerçekleştirilen çanta kontrolü sonrası araçlara alınırken, Taksim ve Şişli-Mecidiyeköy gibi yoğun istasyonlarda ise X-ray cihazlarına ek olarak K-9 köpekleri de çanta ve paketlerin aranmasında mesai yapıyor. Metrobüs istasyonlarında ise polis olağandışı bir durum için teyakkuzda bekliyor. İstanbul’da X-ray’li güvenlik önlemleri Atatürk Havalimanı saldırısı sonrasında uygulanmaya başlanmıştı.