Gündem İstanbul’da kar alarmı

İstanbul’da kar alarmı

06.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İç ve Doğu Anadolu’da etkisini artıran kar yağışı birçok köy yolunu ulaşıma kapatırken, İstanbul ve Ankara dahil 57 ilde eğitime ara verildi. Sarı kodla uyarılan İstanbul’da karın bugün öğle saatlerinden itibaren kent genelinde etkili olması bekleniyor.

İstanbul’da kar alarmı

Son yılların en sıcak kış mevsimini geçiren Türkiye’de o günler geride kaldı. Şubat ayı itibarıyla birçok kentte etkili olan kar yağışı devam ediyor. İç ve Doğu Anadolu’da etkisini artıran kar dolayısıyla birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Bir haftadır aralıksız yağan kar nedeniyle 57 kentte eğitime ara verildi. Meteoroloji’den 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Ulaşımda buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgârla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Haberin Devamı

Uludağ’da 83 santim

Kar yağışı kayak severlerin ise yüzünü güldürdü. Uludağ’da kar kalınlığı 83 santimetreye çıkarken, kapanan yol nedeniyle 25 kilometrelik trafik oluştu. Sakarya’nın Akyazı ilçesinin yüksek kesimleri, kayak merkezlerini aratmayan görüntülere sahne oldu. Kızağını alanın koştuğu bölgede vatandaşlar karın tadını çıkardı. 

Adana buz tuttu

Adana, Tufanbeyli’de hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü. İlçede her şey buz tuttu. Antalya-Konya karayolu yoğun kar nedeniyle trafiğe kapatılırken, sürücüler tesislere yönlendirildi. Erzincan’da kar yağışıyla 2970 rakımlı Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açıldı. Van’da 272 yerleşim yeri, Hakkari’de de 228 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. 

Haberin Devamı

Batman’da etkili olan kar yağışıyla 5 ilçede 133 köy ile 179 mezranın yolu kapandı. Sason ilçesi Kaşyayla köyü Uluağaç mezrası yoluna düşen tonlarca ağırlıktaki kaya, ekiplerin çalışmasıyla yoldan kaldırıldı. Batman’da 7 kişilik aile, Siirt Şirvan’da ise mahsur kalan 40 kişi ekiplerce kurtarıldı. Aydın’ın Uludağ’ı olarak bilinen Belenova Yaylası’na giden yüzlerce kişi de ani bastıran tipi nedeniyle mahsur kaldı. Vatandaşların kurtarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. İzmir’de ise fırtına etkili oldu. Konak ilçesinde tek katlı bir evin çatısı çöktü. O esnada evin içerisinde olan 22 yaşındaki Fehmi A. vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

İstanbul’da kar alarmı

Sibirya soğukları etkili olacak

Meteorolojinin sarı kod uyarısı yaptığı İstanbul’da kar yağışı dün başladı. Beykoz, Çamlıca, Pendik, Çekmeköy ve Kartal’da etkisini gösteren kar yağışı, Avrupa Yakası’nda ise Silivri, Beylikdüzü ve Çatalca’da etkili oldu. Taksim’de kar ve rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Karla karışık yağmurun bugün öğle saatlerinden itibaren kent genelinde kara dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle dün 18.00’dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini bildirdi. Yerlikaya, tüm temel eğitim ve ortaoğretim kurumlarında bugün için eğitime ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Haberin Devamı

İstanbul’da kar alarmı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Şehrimiz yarın (bugün) sabah başlayıp perşembe gününe kadar sürecek Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine girecek, kar ve fırtına görülecek. Yollarda 9649 personel, 2275 araç ve iş makinası ile görev yapacağız” dedi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda tüm kalkış seferleri iptal edildi. Kar ve şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ilçelerde binaların çatıları ile iki ayrı hastanenin tabela ve alüminyum panelleri uçtu.