Gündem İstanbul’da sosyal izolasyon kurallarına uymayan 4 kişiye ceza!

İstanbul’da sosyal izolasyon kurallarına uymayan 4 kişiye ceza!

25.03.2020 - 13:24 | Son Güncellenme:

İstanbul Zeytinburnu’nda yeni tip corona virüse karşı ’sosyal izolasyon’ kurallarına uymadıkları ve çevreyi kirlettikleri gerekçesi ile 4 kişiye para cezası kesildi. Öte yandan Erzurum'un Oltu ilçesinde de evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri 5 kişiye, kuralı ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezası uygulandı.

İstanbul’da sosyal izolasyon kurallarına uymayan 4 kişiye ceza

Edinilen bilgilere göre, Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgınla alakalı mücadele tüm hızıyla sürerken, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, corona virüs (Covid-19) salgınına karşı ’sosyal izolasyon’ kurallarını ihlal edenleri yakın takibe aldı.

Haberin Devamı

Emniyet ekipleri, sosyal izolasyon kurallarına uymayan vatandaşlara yönelik yapılan denetimlerde; 4 kişiye “çevreye rahatsızlık vermek” ve “çevreyi kirletmek”ten toplamda bin 496 TL idari para cezası uyguladı.

ERZURUM'DA 5 KİŞİ

Oltu Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Kovid-19 önlemleri  çerçevesinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların  ikametgahlarından dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda  dolaşmalarının yasaklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, buna rağmen evlerinden çıkan 5 kişiye 392'şer lira ceza  uygulandığı kaydedildi.

Bu arada, koronavirüs önlemleri kapsamında yayımlanan genelgeye  uymadığı tespit edilen kahvehaneyle ilgili de idari para cezası uygulandığı  bildirildi.