Gündem İstanbul'daki İsrail protestosunda gözaltına alınan 9 kişi serbest

İstanbul'daki İsrail protestosunda gözaltına alınan 9 kişi serbest

23.10.2023 - 11:38 | Son Güncellenme:

İstanbul’da İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanarak polise saldırıp taşkınlık çıkardıkları tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı. 9'unun serbest kaldığı bildirildi.

İstanbuldaki İsrail protestosunda gözaltına alınan 9 kişi serbest

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ardından 17 Ekim’de İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık bir grup protesto eylemleri yaptı.

Haberin Devamı

Bariyer kuran polis ekiplerine saldırıp havai fişek patlatan kalabalık grup, 43’ü polis olmak üzere toplam 63 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Olayların ardından konuyla ilgili inceleme başlatan polis, bariyerleri zorlayarak konsolosluğun bulunduğu plaza içerisine girmeye çalışan ve olayları provake eden 6 kişi ile konsolosluk yakınında bulunan bir işyerine ve konsolosluk çevresine saldırıda bulunan 8 kişiyi gözaltına aldı.

Ayrıca olay günü konsolosluğa yakın bir sokakta üzerlerinde çeşitli boyutlarda taş ve torpil ele geçirilen 3 kişi ile, olay yerinde havai fişek patlattığı belirlenen 1 kişi daha yakalandı.

Gözaltına alınan toplam 18 kişi işlemleri için emniyete götürüldü. Şüphelilerden 9’u işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 9 şüpheliden 8’i adli makamlarca serbest bırakılırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Diğer 9 kişinin ise işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı

İstanbuldaki İsrail protestosunda gözaltına alınan 9 kişi serbest