Gündem İstanbul’un tatları

İstanbul’un tatları

29.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında İstanbul’un ilçeleri geçmişten günümüze çeşitli tatlarla özdeşleşmiş durumda.

İstanbul’un tatları

Adalar balığı, Beşiktaş turşusu, Çatalca manda yoğurdu, Kadıköy dondurması ile anılıyor. İşte ilçelerin yıllardır vazgeçilemeyen tatları...

Haberin Devamı

Adalar; Balık, Meze, Dondurma

Beşiktaş; Balık, Turşu

Beşiktaş-Beyoğlu; Badem Ezmesi

Beşiktaş Ortaköy; Kumpir, Midye

Beykoz; Beykoz paça

Beykoz Anadolu Kavağı; Balık

Beyoğlu; Beyoğlu Çikolatası

Beyoğlu Balık Pazarı; Balık, Meze

Beyoğlu Cihangir; Turşu

Beyoğlu Sütlüce; Uykuluk

Çatalca; Manda Yoğurdu

Eyüpsultan; Eyüp Güveci, Eyüp Halkası, Acıbadem Kurabiyesi

Eyüpsultan Alibeyköy; Tulumba Tatlısı, Turşu 

Eyüpsultan Kemerburgaz; Turşu, Köfte

Fatih Eminönü; Balık ekmek

Fatih Kadınlar Pazarı;  Büryan

Fatih Kıztaşı; Kelle Paça

Fatih Kumkapı; Balık, Meze

Fatih Samatya; Kebap, Balık, Meze

Fatih Sultanahmet; Köfte

Fatih Süleymaniye; Kuru fasulye

Fatih Unkapanı; Tavuklu Pilav

Fatih Vefa; Boza

Kadıköy Moda; Dondurma, Çikolata

Sarıyer; Sarıyer Böreği, Sarıyer Muhallebisi, Balık

Haberin Devamı

Sarıyer Rumeli Kavağı; Balık, Midye, İncir

Silivri; Kaymaklı tepsi yoğurdu

Silivri Selimpaşa; Bamya, Kavun

Şile; Balık

Şile Ağva; Balık, Mancarlı Pide

Üsküdar: Köfte, Balık, Turşu

Üsküdar Çamlıca; Çamlıca Simidi

Üsküdar Kanlıca; Kanlıca Yoğurdu

Üsküdar Kuzguncuk; Acıbadem Kurabiyesi, Çikolata

Üsküdar Çengelköy; Çengelköy Bademi

Tuzla;  Köfte, Balık

Zeytinburnu Merkezefendi; Köfte 

Zeytinburnu Yedikule; Marul