Gündem İşte Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Altınok'un mal varlığı

İşte Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Altınok'un mal varlığı

15.03.2024 - 20:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok sosyal medya hesabından mal varlığını açıkladı. İşte detaylar...

İşte Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Altınokun mal varlığı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, mal varlığını sosyal medya hesabından paylaşım yaparak açıkladı. Altınok, "Biz dün neredeysek bugün de oradayız Değerli hemşehrilerim, bir belediye başkanı öncelikle şeffaf olmalıdır! Özü sözü bir ve dürüst olmalıdır. Bir belediye başkanının duruşu olmalıdır ve bir o yanda bir bu yanda bulunmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

"SUNİ GÜNDEM OLUŞTURULDU"

Altınok, mal varlığıyla ilgili yapılan açıklamalara ilişkin cevap vererek, “Ne yazık ki mal varlığım üzerinden bir süredir suni gündemler oluşturularak, başkentimize yapacağımız hizmet ve eserlerin üstünün örtülmeye çalışıldığını; projelerimizi gölgeleme çabasına girildiğini ve en önemlisi siz değerli Ankaralı hemşehrilerimi incittiklerini hissettiğim için mal varlığımı açıklama vakti gelmiştir. Değerli Ankaralılar, içinizde en ufak bir tereddüt olmasın. Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KENDİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK"

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Kırşehir Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen programda konuşan Altınok, Ankara'yı hizmetlerle donatacaklarını kaydederek, "Bir dünya başkenti yapacağız. Hem de Anadolu'muza minnacık bütçeyle yaptığımız hizmetlerin çok daha fazlasını yapacağız. İftara geç kaldım, niye geç kaldım? Tandoğan'da bir radyo programına katıldım. Bir programımız vardı Oran'da, 1 saat 15 dakikada gittik. Anketlerde soruyorlar Ankaralıya. Ankara'nın problemlerini kim çözer? Trafik problemlerini kim çözer? 'Altınok' çıkıyor. Ulaşım problemini kim çözer? 'Altınok' çıkıyor. Metroyu kim yapar diyorlar. 'Altınok' çıkıyor. Fuar alanımız var Akyurt'ta. Fuar alanını kim yapar diyorlar, 'Altınok yapar' çıkıyor. Ankaralı dua ediyor neredeyse yağmur yağmasın diye. Altyapı problemini kim çözer? 'Altınok' çözer diyorlar. Dolayısıyla Altınok emrinizde, hizmetinizde" diye konuştu.

Haberin Devamı

'SÜTTE LEKE VAR, BENDE LEKE YOK'

Program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, şunları söyledi:

"Herkes kendisinden şüphe etsin, benden değil. Kendimizden şüphemiz yok. Mal varlığımız çoğalmamış, aksine azalmış. Ankara eseri olmayan, hizmeti olmayan, vizyonsuz bir büyükşehir belediye başkanı tarafından yönetiliyor. Mal varlığı, mal varlığı, mal varlığı. Zaten biz '3608 Sayılı Yasa' ile beyanda bulunmak zorundayız. Dolayısıyla herkes 'belediye başkanı olmadan önceki' mal varlığını açıklasın. Ondan sonra da 'gömü buldum, padişah torunuydum' biz de öyle bir şey yok. 20 yıl belediye başkanlığım var. 20 yıl belediyeden bir kuruş almadım. Seyahat param dahi yoktur. Görev anlayışıyla çalıştık. Bağıranlar, çağıranlar kendilerinden şüphe duyuyorlar ki sütte leke var, bende leke yok."