Gündem İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor, uzatıldı mı? Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor, uzatıldı mı? Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

16.03.2021 - 13:57 | Son Güncellenme:

İşten çıkarma yasağı ne zaman sona erecek sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Pandemi döneminde istihdamın korunması amacı ile getirilen işten çıkarma yasağı 17 Mart tarihinde sona eriyordu. Dün akşam Kabine Toplantısının ardından Kısa Çalışma Ödeneği'nin Mart sonu itibariyle sona ereceği açıklamasının ardndından vatandaşlar İşten çıkarma yasağı ne zaman sona erecek sorularına yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor, uzatıldı mı Karar Resmi Gazetede yayımlandı

İşten çıkarma yasağı ne zaman sona erecek sorusu merak içerisinde araştırma konusu olmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde istihdamın korunmasını sağlamak için yürürlüğe konulan işten çıkarma yasağı ilk olarak 16 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe konulmuş çalışanların iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı. Yasağın ardından 3 ayda bir yenilenen ve bugüne kadar gelen İşten çıkarma yasağı son olarak Resmi Gazete'de yayımlanarak 2 ay süre ile daha uzatılmıştı. Peki İşten çıkarma yasağı ne zaman sona erecek?

Haberin Devamı

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN SONA ERECEK?

İşten çıkarma yasağı Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından 2 ay süre ile daha uzatılmıştı. Bu karar kapsamında 17 Mart tarihinde sona erecek olan İşten çıkarma yasağı iki ay süre daha uzatılmış oldu. Böylelikle İşten çıkarma yasağı 17 Mayıs tarihine kadar sürecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "4857 sayılı İş Kanununun geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin 17.03.2021 tarihinden itibaren iki ay uzatılmasına, mezkur Kanunun geçici 10'uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İşten çıkarma yasağının uzatılmasının ardından bir açıklama da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Selçuk, "Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı 2 ay süreyle uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.