Gündem İstismar Komisyonu mağdurla görüşecek

İstismar Komisyonu mağdurla görüşecek

18.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Çocukların İstismarını Araştırma Komisyonu, altı yaşındayken evlendirilerek istismara uğrayan mağdurla görüşme başta olmak üzere olaya ilişkin incelemelerde bulunmak için İstanbul’a gitme kararı aldı.

İstismar Komisyonu mağdurla görüşecek

ÖNDER YILMAZ Ankara - AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun başkanlığında toplanan komisyon, yol haritasını belirledi. Önümüzdeki haftadan itibaren komisyona çağrılacak kamu kurumları temsilcileri, üniversitelerden alanında otorite olan akademisyen ve bilim insanları ile diğer isimlere yönelik çalışmayı ele aldı. Toplantıda ilk olarak komisyonun kurulmasına neden olan vakanın araştırılması için İstanbul’a gidilmesi yönünde karar alındı. Mağdur başta olmak üzere olayın taraflarıyla yargılama sürecini etkilemeden nasıl temas kurulacağına ilişkin yöntem tartışıldı. Bu eksende önümüzdeki hafta önce Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının görüşleri alınarak, İstanbul’daki temasların çerçevesi çizilecek.

Haberin Devamı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yaratmıştı. Mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle soruşturma başlatan savcılık, tutuklanan Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep ederken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istemişti.