Gündem İttifak için net açıklamalar! Akşener'den Kılıçdaroğlu'na: Ben hançeri kalbine vururum

İttifak için net açıklamalar! Akşener'den Kılıçdaroğlu'na: Ben hançeri kalbine vururum

08.11.2023 - 12:32 | Son Güncellenme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP 38. Olağan Kurultayı'nda eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sırtımdan hançerlendim' sözlerine yanıt verdi. Akşener, CHP'deki değişim sonrası merak edilen 'ittifak' tartışmalarına da noktayı koydu.

İttifak için net açıklamalar Akşenerden Kılıçdaroğluna: Ben hançeri kalbine vururum

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun CHP Kurultayı'ndaki konuşmalarına değinen Akşener, 'hançer' tartışmalarına yanıt verdi. Akşener, yerel seçimlerle ittifaklara ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Meral Akşener'in açıklamaları şöyle:

Sözlerimiz kimisine karın ağrısı yaptı birilerini fevkelade rahatsız etti bazıları da bizi kendine düşman gördü. Ne ilginçtir ki 2023 seçimlerinde Türkiye’yi değiştirmek için gösterdiğimiz çaba karşısında bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar parti içi hesaplarını Türkiye’nin istikbalinin önüne koyanlar hafta sonu itibariyle birer değişim havarisi oluverdiler. Hem Saraçhane’de hem ayın 3’ünde hakkımda söylenmeyen kalmadı. söyleyenlerin hepsi havari bugün. Allahım sen ne büyüksün, her şeyi yaşarken gösteriyorsun, valla ahirete hiçbir şey kalmıyor Türkiye’de.

KILIÇDAROĞLU'NUN EN BÜYÜK FANLARI

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediklerini bırakmayanlar hafta sonu itibariyle yeni genel başkan Özgür Özel’in en büyük fanları oldu.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ ELEŞTİRİLERİ HAVADA UÇUŞTU

Bakın utanmadan Sayın Kılıçdaroğlu’na en ağır hakaretleri ettiler. Niye aday oldun kaybettin diye hakaret ettiler. Hani size göre yüzde 60’la kazanıyordu, yav arkadaş göz önünde olan bir hikâye bu ya, inanamadım. Ve oturdum iki rekat şükür namazı kıldım. Kral öldü ama 2023’e damga vuran o garip anlayış ve o anlayışın sahipleri aynen yerinde duruyor. Nitekim tüm kurultay süreci boyunca bizlere bol miktarda hakaret edildi, her türlü erdemi solda her türlü ahlaksızlığı da sağda gören ateşli konuşmalar yapıldı. Hançer edebiyatları İyi Parti eleştirileri aralarda uçuştu.

HANÇERİ KALBİNE VURURUM

Bazen şaşırıyorum yıllar evvel de önemli bir kişi aranızda bazılarına da denmiş olabilir bana da denmişti, yahu ben bir kadınım bana neden bu söyleniyor diye, ceketimin astarı yok her tarafım hançer bıçak denmişti. Ben de ne yapabilirim diye kendi kendime düşünmüştüm. Rahmetli abime gittim, dedi ki yaşlı adamların sözlerine başka acındırmaya çalışırlar kendilerini. Rahmetli abicim böyle demişti ben de karışmamıştım. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu da hançerden bahsetti fakat hançer işi ortada kaldı. Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur.

Haberin Devamı

Benim sırtımda da hançer vardır demiyorum. Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, kendine bir şey istiyorsan ha bire hançerlenirsin, ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemedim hançerlemem. Ben olmadığıma göre hançer kimin? Elini kaldıranın elini kırarım. Benim sırtımda hançer mançer yok. Bu hançer edebiyatı çok ilginçti. Kimse üzerine almadı, benim üzerime kaldı, görüşeceğiz.

İttifak için net açıklamalar Akşenerden Kılıçdaroğluna: Ben hançeri kalbine vururum

YAN YANA GELMEMİZ ZOR

Herkeslere selamlar gitti biz hariç. Zaten sadece o yan yana gelmenin bundan sonra pek bir zor olduğunun işaretidir.

BİZİM İÇİN DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Elbette kurultaylar, bir siyasi partinin iç meselesidir. Elbette CHP, kendi içinde, bir değişim sürecine giriyor olabilir. Elbette bu arkadaşlar, 'sağ' ve 'sağcı' antipatisi üzerinden teşkilatlarını, konsolide etme arayışında da olabilir. Ama, hala daha, merak eden varsa, şimdiden söyleyeyim: Bizim için, değişen hiçbir şey yok. Biz; çiçeği burnunda değişim şampiyonlarının, daha bugün kurabildikleri cümleleri; bundan tam 8 ay önce, kendilerine kurmuştuk. Üstelik kendimizi düşünerek, partimizi düşünerek değil, Türk milletinin, makus talihini, değiştirmek için kurmuştuk. Dolayısıyla; o gün bize duvar örenlerin, bugün anlattıkları, bu saatten sonra, bizi ilgilendirmez.

Haberin Devamı

İttifak için net açıklamalar Akşenerden Kılıçdaroğluna: Ben hançeri kalbine vururum

KENDİMİZDEN BAŞKA KİMSEYE KEFİL OLMAYIZ

Milletimizden başka kimse, bizi beğenmek zorunda değil. Milletimizden başka kimsenin teveccühü de, bizim umurumuzda değil. Biz her şeyi, hamdolsun, yeterince gördük. 'İlle de ben' diyenleri gördük. Finiş çizgisine kadar gelip, geriye koşanları da gördük. Parti içi hesapların, nasıl da milletimizin taleplerinin, önüne koyulduğuna şahit olduk. O nedenle de, bundan sonra, kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Olmayacağız.