Gündem İYİ Parti’de ‘CHP’ kavgası bitmiyor

İYİ Parti’de ‘CHP’ kavgası bitmiyor

23.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener her fırsatta, Genel İdare Kurulu’nda (GİK) alınan “31 Mart 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil” girme kararından asla geri dönülmeyeceği, kısmen bile olsa yerelde CHP ile “iş birliği” yapılmayacağını vurgularken, bu karara karşı çıkan bazı teşkilatlarda partiden kopuşlar devam ediyor.

İYİ Parti’de ‘CHP’ kavgası bitmiyor

COŞKUN ERGÜL Ankara - Milletvekili adayı olmak için görevinden ayrılan İYİ Parti eski Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, bine yakın kişinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, önceki seçimde parti olarak destek verdikleri gibi, CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Zeydan Karalar’ı destekleyeceklerini açıkladı. İYİ Parti, Adana’da Ayyüce Türkeş Taş’ı adayı olarak ilan etmişti. İstanbul’da İYİ Parti Sultangazi İlçe Başkanı Sinan Taşkın da, Divan Kurulu üyeleri ve partililer ile birlikte istifa ettiklerini duyurdu.

Haberin Devamı

CHP’ye geçtiler

Mersin’de ise Mezitli İlçe Başkanı Erhan Antalyalı, eski İlçe Başkanı Hüseyin Çelik, Divan Kurulu üyeleri, ilçe yönetimi ve yaklaşık 200 partili ile birlikte, İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye geçti.

Kemer’de 400 Kepez’de 858 istifa

Antalya Kemer’de belediye başkan adayı olarak Mustafa Gül’ün açıklanmasına tepki gösteren, eski ilçe başkanı Hüseyin Çelik, 400 partili ile birlikte istifa ettiklerini açıkladı.

Eski Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar ise ilçe teşkilatı ana kadame, il delegeleri ve Divan Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 858 kişi ile birlikte İYİ Parti’den ayrıldı. Yıldırımlar, Antalya İl Başkanlığı’nın “tutarsız siyasi hamleleri” neticesinde Kepez’de üye sayılarının 6 binden 3 bin 500’e düştüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

İstanbul adayı Fatinoğlu, Ankara adayı Yıldırım iddiası

AK Parti ve CHP’nin, Ankara ile İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylarını belirlemesinin ardından gözlerin çevrildiği İYİ Parti’de de iki metropol için isimlerin netleştiği öne sürüldü.

Uzun görüşmelerin ardından iş insanı Ali Fatinoğlu’nun İstanbul adayı olarak belirlendiği, açıklamanın da haftaya yapılacağı iddia edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ise, CHP genel başkanlığı döneminde Kılıçdaroğlu’nun “Başdanışmanlığını” yapan, Ankaragücü’nün eski başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım’ın belirlendiği, İYİ Parti lideri Akşener’in çarşamba günü Ankara adayını grup toplantısında açıklayabileceği ifade ediliyor.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da, düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar 12 büyükşehir, 17 il, 175 ilçe ve 20 belde için adaylarını açıkladıklarını hatırlatarak, “Ankara ve İstanbul’a gelince, artık son aşamaya gelindi. Çok kısa bir süre içerisinde, Ankara adayımızı milletimizin takdirlerine sunacağız. Sonra da İstanbul adayımızı açıklayacağız” dedi.

Yazarlar