Gündem İYİ Partili vekilden çok konuşulacak yerel seçim çıkışı: İşlevsiz ortaklığa son verme zamanı

İYİ Partili vekilden çok konuşulacak yerel seçim çıkışı: İşlevsiz ortaklığa son verme zamanı

28.07.2023 - 17:48 | Son Güncellenme:

İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AK Parti ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini savunarak, CHP'ye ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İYİ Partili vekilden çok konuşulacak yerel seçim çıkışı: İşlevsiz ortaklığa son verme zamanı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde birlikte hareket edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, İyi Partili Hatipoğlu’ndan çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

"MİLLETVEKİLLERİMİZİN GENEL GÖRÜŞÜ"

Hatipoğlu, İyi Parti’nin CHP ile birlikte hareket etmesinden dolayı zarar gördüğünü düşündüğünü belirterek, “Yaklaşan yerel seçimlerde partimizin CHP ile ortak hareket etmesine şahsi görüşüm olarak karşıyım. Bu sadece benim değil partimizin milletvekillerinin genel görüşü” dedi.

"CAN ALICI SORULAR"

T24’e değerlendirmelerde bulunan Hatipoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partililerle yaptığı değerlendirmenin ardından alınacak karara uyacaklarını vurgularken, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin desteklenmesi gerektiğini savundu. Hatipoğlu, “Milletvekili olduğum ve yaşadığım şehir olan Eskişehir’den örnek vereyim. Belediye uzun yıllardır CHP’de. Şunu söylemeliyim; Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Hocamız Eskişehir’de çok büyük işler başardı. Ancak yaşı geldi 88’e. Yeni bir dönemde Eskişehir’e ne verebilir, alternatif yok mu? Bunlar can alıcı sorular” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"İŞLEVSİZ ORTAKLIĞA SON VERME ZAMANI"

İyi Parti olarak genel seçim kampanyasında CHP’den sadece köstek gördüklerini kaydeden Hatipoğlu, “Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda. Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler ki biz onlara çok verdik. CHP-İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” diye konuştu.

"ESKİŞEHİR'DE AK PARTİ VE MHP DESTEKLENEBİLİR"

Eskişehir’de CHP ve AK Parti’nin yaklaşık 200’er bin oyu bulunduğunu kaydeden Hatipoğlu, “Belirleyici parti ise 90 bin ile İYİ Parti. Bu Türkiye’nin birçok bölgesinde de böyle. İYİ Parti hep kazananı belirleyecek durumda. Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AK Parti-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur” dedi.

"KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARALIM"

Hatipoğlu, ittifak yapılmaması halinde ise İyi Parti’nin her yerde kendi adaylarını göstermesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

“Türkiye’nin her yerinde teşkilatımız yerli yerinde ve partimiz içinde kalibresi inanılmaz yüksek kadrolar mevcut. Bu da bir seçenek. Örneğin Eskişehir; belediyeciliği çok iyi bilen, pırıl pırıl partililerimiz mevcut. Yeter ki partimiz büyüsün güçlensin, tek düşüncem bu.”

Haberin Devamı

"CHP, KENDİ İÇİNDEKİ BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ VATANDAŞ GÖRMÜYOR SANIYOR"

Eskişehir’de yerel medyaya da açıklamalarda bulunan Hatipoğlu, CHP’de yaşananlara dikkat çekerek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“CHP kendi arasında da acayip kavgalı. Ahmet Ataç, Yılmaz Hoca’dan muzdarip. Büyükerşen ile Ataç Kazım Kurt’u istemiyor. Kazım Kurt örgütle birlikte İmamoğlu’nu destekliyor. Kılıçdaroğlu, Kurt’u bir daha aday gösterir mi? CHP teşkilatı her dönem adayları Hoca belirliyor diye Hoca’ya kızıyorlar. Hoca da hiç kabul etmiyor. CHP kendi içindeki bu bölünmüşlüğü vatandaş görmüyor sanıyor. Vatandaş hepsinin farkında. CHP’nin oyu azalacak, Hoca’nın eski aktifliği yok oluyor. Onun için belediye seçimlerinde çok farklı bir tablo çıkabilir ortaya.”