Gündem ‘Kadın Emeği Zirvesi’ İstanbul’da toplanıyor

‘Kadın Emeği Zirvesi’ İstanbul’da toplanıyor

18.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları, 1.5 yıldır Türkiye’nin 81 ilinde süren ve yüzlerce kadın girişimci yaratan “Kadın Emeği” programının zirve toplantısını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirecek. Programda illerde hikâyeleriyle rol model haline gelen kadınlarla kendi sektörlerinde yakaladıkları başarılarla isimlerinden söz ettiren kadın iş insanları buluşacak.

‘Kadın Emeği Zirvesi’ İstanbul’da toplanıyor

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Programa ilişkin bilgi veren AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Nisan 2021’de Hakkâri’den yola çıktıklarını ve 1.5 yılda ziyaret ettikleri 81 ilde 45 binden fazla kadına ulaştıklarını belirterek “100 bin kadına ulaşma hedefimiz var” dedi. Keşir, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Göreve geldiğimizden bu yana ziyaret ettiğimiz illerden ayrılırken, orada kalan kadınlara onların faydasına olacak birşeyler bırakalım istemiştik. KOSGEB, TKDK, İŞKUR gibi pek çok kurumun kadın girişimcilere yönelik desteklerinin kadınlar tarafından ya yeterince bilinmediğini ya da bilinse bile kadınların yeni bir işe atılmaya çok da fazla cesaret edemediklerini görmüştük. O yüzden gittiğimiz her ilde kadınlara birinci elden bir bilgilendirme yapmaya ve her ilde her kurumla ilgili rol model kişilerin hikâyelerini diğer kadınlarla paylaşmaya karar verdik.”