Gündem Kadınbudu köfte nasıl yapılır?

Kadınbudu köfte nasıl yapılır?

29.04.2018 - 19:15 | Son Güncellenme:

Ülkemizin eşsiz lezzetlerinden biri olan kadınbudu köfte, adıyla dikkat çeken tadıyla damaklarda iz bırakan sofraların mükemmel lezzetidir. Yemeklerin baş tacı olan ve misafirleri kendine hayran bırakan bir lezzete sahip kadınbudu köftesine sofranızda yer açmalısınız.

Kadınbudu köfte nasıl yapılır

Kadınbudu köfte tarifi en lezzetli köfte çeşitleri ve ülkemizin naçizane tarifleri arasına girmiştir.

Haberin Devamı

Kadınbudu köfteyi diğer köftelerden ayıran en önemli özellik servis etme şekli ve farklılığından gelmektedir. Bilindiği gibi tüm köfteler pilav eşliğinde sunulur ve fakat bu devamlı oluşturulan bir görsel haline gelmiştir. Kadınbudu köfte farklı şekillerde servis edilebilir ve hem lezzet açısından hem görsel açıdan yemeğinize boyut atlatabilirsiniz. Kadınbudu köftemizin yanına güzelce hazırlanmış bir patates püresine kimse hayır diyemeyecek. İşte mükemmel lezzetiyle göz kamaştıran kadınbudu köftemizin tarifi:

Malzemeler

· 450 gram az yağlı kıyma

· 1 adet yumurta

· 1 adet soğan

· 2 diş sarımsak

· 1 çay bardağı pirinç

· 1 çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı karabiber

Haberin Devamı

· 1 çay kaşığı kimyon

· 1 su bardağı un

Köfteleri kızartmak için

· 1 su bardağı kadar sıvı yağ

· 1 su bardağı kadar galeta unu

· 2 adet çırpılmış yumurta

Nasıl yapılır?

1 su bardağı pirincimizi 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ile hafif yumuşayana kadar kaynatalım. Kaynatma işlemini çok uzatmayalım pirincin hafif yumuşaması yeterli olacaktır. Bu işlem bittikten sonra ayrı bir yerde bir tavaya zeytinyağı ve soğan koyarak kavurmaya başlayalım. Kavurma işlemi devam ederken içerisine sarımsakları da ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kavrulan sarımsak ve soğanların içerisine kıymamızın yarısını koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken ve pişen kıymaları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Geniş bir kabın içerisine kıymamızın geri kalanını koyalım ve içerisine un, haşladığımız pirinç, soğanlı kıyma harcı, yumurta ve baharatları koyarak karıştıralım. Karıştırma işlemine devam edelim ve birbirine iyice karışan harcı buzdolabına koyalım, dinlenmesi için bekleyelim. Bekleyen ve dinlenen harcımızdan küçük toplar yuvarlayalım, önce galeta ununa daha sonra yumurtaya batırarak kızarmış yağın içerisine atalım. Tüm harcı kızartarak patates püresi veya kavrulmuş sebze sotesi ile servis edelim. Şimdiden afiyet olsun.