Gündem Kafeler ne zaman açılacak? Restoranlar, lokantalar, kafeler ocak ayında açılıyor mu?

Kafeler ne zaman açılacak? Restoranlar, lokantalar, kafeler ocak ayında açılıyor mu?

24.12.2020 - 21:09 | Son Güncellenme:

Kafeler, restoranlar, lokantalar çalışma saatleri İçişleri Bakanlığı genelgesi ile değiştirilmişti. Paket servis yapmayan kafe ve restoranlar da kapandı. Peki, kafeler açılıyor mu son dakika? Koronavirüs tablosundaki olumsuz artış nedeniyle sokağa çıkma yasakları da devreye girmişti. Kafe, restoran, lokanta açılacak mı?

Kafeler ne zaman açılacak Restoranlar, lokantalar, kafeler ocak ayında açılıyor mu

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile birçok iş yeri gibi paket servis yapmayan kafeler de kapanmıştı. Toplu alanların en riski ortamlar olması nedeniyle restoranlar ve lokantalar geçici süre müşteri kabul edemeyecek ve paket servis yapacaklar. Vatandaşlar merakla kafelerin açılacağı tarihi araştırıyor. İşte, ayrıntılar...

Haberin Devamı

KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kasım ayı itibariyle, yüksek korona vaka artışı sebebiyle sadece paket servis yapmak üzere geçici süre kapatılan kafelerin açılacağı tarihe ilişkin Bakanlık'tan açıklama gelmedi.

RESTORANLAR, KAFELER, LOKANTALAR OCAK'TA AÇILIYOR MU?

Son günlerde 15 Ocak tarihinde kafe, restoran gibi mekanların normalleşerek açılabilecekleri haberleri ortaya atıldı. İçişleri Bakanlığı'nın duyurduğu kısıtlamalar devam ediyor ve söz konusu sosyal alanların ocak ayında açılmasına yönelik yeni bir karar alınmış değil.

Yayımlanan genelgede yer alan maddeler şöyle: Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Haberin Devamı

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.
Sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin alındığı 1 Aralık tarihli koronavirüs genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Genelgede şunlar ifade edildi;

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.