Gündem Türkiye'yi deprem vurdu! Diyarbakır'da 8 katlı bina böyle yıkıldı

Türkiye'yi deprem vurdu! Diyarbakır'da 8 katlı bina böyle yıkıldı

06.02.2023 - 05:52 | Son Güncellenme:

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı. İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.

Kahramanmarş'ta meydana gelen depremin ardından Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı. Binanın yıkılma anı kameraya yansıdı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

Haberin Devamı

DİYARBAKIR VALİSİ ACI HABERİ DUYURDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem birçok kentte de hissedildi. Deprem en çok hisseden illerden olan Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı. İlk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken, 79 kişi de yaralandı.

Türkiyeyi deprem vurdu Diyarbakırda 8 katlı bina böyle yıkıldı

Yıkılan 8 katlı binanın yıkılmadan önceki görüntüsü böyle yansıdı.

Türkiyeyi deprem vurdu Diyarbakırda 8 katlı bina böyle yıkıldı

Enkaz arama çalışmalarının devam ettiği kente çevre illerden AFAD, UMKE ekipleri sevk edildi. Ayrıca Diyarbakır Otelciler ve Turizm Derneği (DOTED)  bölgedeki otellerin kullanılabileceği çağrısında bulundu.

Yazarlar