Gündem Kahreden haber! Enkazdan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni çıkaırıldı

Kahreden haber! Enkazdan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni çıkaırıldı

06.02.2023 - 13:00 | Son Güncellenme:

7.7 şiddetindeki depremin ardından Malatya’da yıkılan 300 binada arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altında kalan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni bulunduğu yerden çıkartıldı. Şanlıurfa'da ise  9-10 yaşlarındaki bir kız çocuğu ekiplerce 8 saat sonra enkazdan canlı olarak çıkarıldı.

Kahreden haber Enkazdan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni çıkaırıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem birçok ilde olduğu gibi Malatya’da da çoğu bina hasar gördü.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tüm illerinden destek ve yardım ekiplerinin deprem bölgesine intikal etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre, Malatya’da 300 bina yıkılırken 47 kişi hayatını kaybetti 550 kişi de yaralandı. Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye sevk edilen ekipler, enkaz altında kalan vatandaşların sağ kurtarılması için çalışmalarını sürdürürken, enkaz altında kalan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni ekipler tarafından çıkartıldı.

Kahreden haber Enkazdan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni çıkaırıldı

8 SAAT SONRA BİR KIZ ÇOCUĞU ENKAZDAN ÇIKARILDI

Şanlıurfa'da arama kurtarma ekiplerinin yanısıra Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerden de deprem bölgesine kurtarma ekipleri sevk edildi. AFAD ve Beşir Derneği kurtarma ekipleri Şanlıurfa'da enkaz arasından 8 saat sonra bir kız çocuğunu canlı olarak çıkardı.

Haberin Devamı

Uzmanlar enkaz altında zamanla yarışın önemli olduğuna dikkat çekerken, enkaz altından canlı çıkarılan her bir kişi ekiplerin ve vatandaşların moralini yükseltiyor.

MİSAFİRLİĞE GELDİĞİ EV MEZARI OLDU

Sabaha karşı meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş’a bağlı Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremde Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde de etkili oldu. Hacı Rıfat Ertuğrul’a ait 3 katlı bina depremde yıkıldı. Üç katlı binadan 7 kişi sağ çıkartılıp hastanelere kaldırılırken, ablasına misafir olarak akşam gelen Gülesser Çiper’in cansız bedenine ulaşıldı. Çiper’in cenazesi morga kaldırıldı. Binada arama-kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

Kahreden haber Enkazdan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni çıkaırıldı

YIKILAN 9 KATLI APARTMAN ENKAZINDA 8 SAAT SONRA 3 CANSIZ BEDENE ULAŞILDI

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cezeri Bulvarında bulunan 9 katlı binada 8 saat sonra 3 cansız bedene daha ulaşıldı. AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ekipleri, jandarma, polis, şehir genelinde enkaz alanlarında yaralı vatandaşlara ulaşmak için aralıksız çalışmalara devam ediyor.

 

Kahreden haber Enkazdan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni çıkaırıldı