Gündem İstanbul'da kar fırtınası! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

İstanbul'da kar fırtınası! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

11.03.2022 - 13:04 | Son Güncellenme:

Sibirya üzerinden gelen Ayber kar yağışı dünden itibaren İstanbul'da etkili olmaya başladı. Bazı bölgelerde kar 20 cm'ye ulaşırken Meteoroloji'den yeni bir son dakika uyarısı geldi. Öte yandan Unkapanı Köprüsü'nün bağlantı noktalarında açılma meydana geldi. Ulaşıma kapatılan Unkapanı köprüsü, saatler süren çalışmaların ardından trafiğe tamamen açıldı. İşte detaylar...

Gülden Çoktan / İSTANBUL - İstanbul’da beklenen kar yağışı dün sabah saatlerinde başladı. Sibirya üzerinden gelen ve Ayber kar fırtınası kent genelinde etkili oldu. Bazı semtlerde kar kalınlığının 15-20 cm'ye ulaştığı belirtildi. Kar yağışı ve fırtınanın pazartesi gününe kadar sürmesi öngörülüyor.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ'NDE AÇILMA, TRAFİK DURDU

Haberin Devamı

İstanbul Taksim'e çıkan Unkapanı Köprüsü, bağlantı noktalarında meydana gelen açılma nedeniyle kapatıldı.

İstanbulda kar fırtınası Meteorolojiden yeni uyarı geldi

Unkapanı Köprüsünde 20 santimetreye yakın açıklık meydana geldi. Olay yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri ekipleri sevk edildi. 

İstanbulda kar fırtınası Meteorolojiden yeni uyarı geldi

"DERZ ARALARINDA AÇIKLIK OLDU"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürü İlker Aslan, "1-2 saat öncesinde tarafımıza bilgi geldi. Unkapanı Köprüsü'nde görmüş olduğunuz gibi derzlerde bir açıklık oldu. Ekiplerimizle geldik, olay yerinde incelemede bulunduk. Mevsim şartlarında rüzgarın etkisinin biraz fazla olması, lodosun ve poyrazın şiddetinden dolayı dubanın üzerinde duran bir köprüde olduğumuz için tırnaklarda, derz aralarında bir açıklık oldu. Şu anda deniz üzerinde römorkörlerimiz ve vinçli cihazlarımızla açıklığı kapatmak için müdahalede bulunmaya çalışıyoruz. Hava şartları normalleşmeye başladığı zaman, rüzgarın şiddeti azalmaya başladığı zaman açıklık kendiliğinden de kapanacaktır. Biz mekanik ve teknik açıdan en azından vatandaşları mağdur etmemek adına açıklığı minimize etmeye çalışıyoruz. Köprü UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı doğrultusunda kış döneminde haftada iki kez, yaz döneminde haftada bir kez deniz trafiğine açılıp kapanıyor. Şu anda 20 santimetre civarında köprünün derzinde açıklık var. Köprü açıklığını minimize ettiğimiz zaman en azından bir şeridini trafiğe açmaya çalışacağız. Tamamen kapatabilirsek bütün şeridi olduğu gibi trafiğe açacağız" dedi. Köprüyü onarım çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

İstanbulda kar fırtınası Meteorolojiden yeni uyarı geldi

KÖPRÜ TRAFİĞE AÇILDI

Bağlantı noktasındaki ayrılma nedeniyle ulaşıma kapatılan Unkapanı köprüsü, saatler süren çalışmaların ardından trafiğe tamamen açıldı.

HAREKETLİLİK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Köprü römorkörlerle çekilerek açılıp kapatılarak tekrar yerine oturtulmaya çalışıyor. Bölgedeki hareketlilik havadan görüntülendi.

İstanbulda kar fırtınası Meteorolojiden yeni uyarı geldi

EN YOĞUN KAR YAĞIŞI CUMARTESİ

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre; İstanbul'da devam eden kar yağışı Cumartesi günü etkisini arttırıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İstanbul'da bu gece ve yarın aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibariyle Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisin daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

Haberin Devamı

VALİ YERLİKAYA'DAN TIR VE KAMYON AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda "Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve Kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir." dedi.  Yerlikaya, İstanbul içinde bulunan TIR ve kamyonların trafiğe çıkışının da kontrollü sağlandığını söyledi.

OTOGARLARDAN KONTROLLÜ ÇIKIŞ

Vali Yerlikaya, İstanbul'daki Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışlarının kontrollü şekilde yapıldığını aktardı.

Haberin Devamı

İstanbulda kar fırtınası Meteorolojiden yeni uyarı geldi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıkladığı tedbirlerle ilgili olarak kente giriş yapmak isteyen TIR ve kamyonlar da polis tarafından tek tek durduruldu. Silivri'de durdurulan ağır tonajlı araçlar, parklara yönlendirildi.

İstanbulda kar fırtınası Meteorolojiden yeni uyarı geldi

Mega kentin bazı noktalarında trafik durma noktasına gelirken Cevizlibağ D100 karayolunda ise trafiğin sorunsuz aktığı görüldü.

İMAMOĞLU: TOPLU TAŞIMA KULLANMAYIN

İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, Cumartesi günü daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı. İmamoğlu: Yine sabah saatlerinde TIR girişleri kapatıldı. Otobüs seferleri kapatıldı. Bütün bu tedbirler var ama esas olan 16 milyon vatandaşımızın bizimle uyumlu olmaları. Çok zaruri olmadıkça vatandaşlarımız trafiğe çıkmasınlar. Dönem dönem durmuş olması vatandaşlarımızı aldatmasın. Cumartesi 4-5 günün en yoğun kar yağışı olacağı gün. Evinizde kalın. Araç kullanmayın. Toplu taşıma kullanın diyorum"  dedi.

CNN TÜRK MUHABİRİNİN ZOR ANLARI

Haberin Devamı

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz, TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeler bölgesinden son durumu aktardı. Tokaz, "Fırtına ve tipi eşliğinde kar yağıyor. Mahmutbey gişeler yönünde trafik tıkandı, kar küreme araçları otomobillerin önünü açmaya çalışıyor. Bileklerimi aşan bir kar kalınlığı var, 20 santimi aşan bir kardan bahsedebiliriz." ifadelerini kullandı.

İstanbulda kar fırtınası Meteorolojiden yeni uyarı geldi


THY 180 SEFERİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndan 162, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 18 seferin iptal edildiğini açıkladı. Türk Hava Yolları, olumsuz hava koşulları nedeniyle Cumartesi günü 180 seferini iptal etti. İstanbul Havalimanı'ndan 162, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 18 sefer iptal edildi.

 EK SEFERLER KONULDU

Kar önlemleri çerçevesinde, İstanbul'da Metrobüs sabaha kadar, raylı sistemler 02.00’ye kadar, vapurlar ise 24.00’e kadar çalışacak. İETT ve Şehir Hatları, yoğunluğa göre ek seferler koyacak. Deniz Taksi de 24 saat hizmet veriyor. İSPARK 70 bini aşkın araç kapasitesiyle 24 saat açık. Kapanan yollar, kritik yollarda bekletilen çekicilerle hızla açılacak.