Gündem Kar ne zaman yağacak? İstanbul için kar uyarısı var mı, hangi tarihte?

Kar ne zaman yağacak? İstanbul için kar uyarısı var mı, hangi tarihte?

18.12.2021 - 18:13 | Son Güncellenme:

Kar yağacak mı? İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini yayınladı. Bugün yurt genelinde soğuk ve yağışlı bir hava hakim. İstanbul'da yağmur etkisini sürdürüyor. Peki, kar ne zaman yağacak? İstanbul'da kar yağışı için son tahminler.

Kar ne zaman yağacak İstanbul için kar uyarısı var mı, hangi tarihte

İstanbul'da hafta sonu yağışlı bir hava hakim olacak. Perşembe günü Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece'de yılın ilk kar yağışı görüldü. Peki, İstanbul'da kar yağışı ne zaman görülecek? İşte Meteorolojiden son uyarılar.

Haberin Devamı

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın bu akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıracağını ve pazar gününe kadar şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı beklendiğini ifade etti ve İstanbulluları uyarmıştı.

Kuzey Ege'de rüzgarın pazar günü ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın Pazar günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen ise, ’Pazartesi akşamından itibaren daha soğuk hava geliyor. İstanbul kar soğukluğuna inecek. 4 dereceye kadar iniyor ama nemde bir problem var onu takip ediyoruz. Anadolu Yakası'nda salı ve çarşamba günü kar görebiliriz.’ dedi.

Haberin Devamı

Marmara bölgesinde de etkili olan yağışı Salı günü İstanbul'da karla karışık yağmur şeklinde görülecek.