Gündem Kara Harp Okulu ilk eğitim yılına başladı

Kara Harp Okulu ilk eğitim yılına başladı

14.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan ve KHK ile kurulan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulu, 7 ay 26 gün sonra 2016-2017 eğitim-öğretim yılına törenle başladı.

Kara Harp Okulu ilk  eğitim yılına başladı

Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 118’inci yıl dönümüne denk getirilen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış törenine, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve harbiyeliler katıldı.

İlk ders Afyoncu’dan

Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller de açılışta yaptığı konuşmada, “Ülkemizi hain emelleri doğrultusunda, sonu bilinmez karanlıklara mahkum etmek isteyenler layık oldukları yerlerdedir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek olanlar ise kalplerindeki heyecanla buradalar, Gabar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla, ‘vatan toprakları bir bütündür, bölünmez’ ilkesine gönülden bağlı kalacak, atalarından devraldığı kutsal sancağı kendisinden sonraki devirlere teslim edecektir” dedi.

Törende ilk dersi Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu “Atatürk’ün askeri ve siyasi dehası” üzerine verdi. Afyoncu, “Türkler, 2 bin 200 yılık bilinen tarihinde ordu-millet olarak var olmuştur. Devlet yıkıldığı takdirde Türk milleti var olamıyor, devlet ise orduyla var oluyor. Atatürk’e göre ordu; millet ile bir bütünlük oluşturur ve ordu milli iradenin emrindedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Geleneksel yoklama

Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Albay Ertan Serdengeçti, geleneksel, “Harbiyeli Yoklaması”nı yaptı. Serdengeçti’nin Atatürk’ün Harp Okulu apolet numarası “1283”ü okuması üzerine, salondaki tüm Harbiyeliler ayağa kalkarak, “İçimizde” diyerek yoklamaya katıldı.