Gündem Karabağ şehitleri unutulmadı

Karabağ şehitleri unutulmadı

29.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Tarihi Salon’da “Garabağ Azerbaycandır” etkinliği düzenlendi.

Karabağ şehitleri unutulmadı

Programa; Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Rashad Mammadov, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, Albay Erhan Altunok, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda askeri personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve milli marş okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Büyükelçi Mammadov, konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Güçlü Azerbaycan ordusu, ekonomisi kuruldu. Ermenilerin tahribatı sonucunda Azerbaycan Türklerinin yaşadığı köylere, kentlere saldırıların arttığı zamanlarda yine şehit verdik. Cumhurbaşkanımız, ordumuzun en büyük komutanı İlham Aliyev’in orduya verdiği emre göre topraklarımız işgalden kurtarılmaya başladı. Gencecik çocuklar, Ermeni işgali altında olan Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin her karışını öz kanıyla yoğurup, her karışını öz kanıyla suladılar. Bu canlar, bu genç insanlar hayatı pahasına topraklarımızı 44 gün içerisinde işgalden kurtardı.”

Yazarlar