Gündem Karakışta kurtarma operasyonu

Karakışta kurtarma operasyonu

12.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava, fırtına ve kar yağışı nedeniyle hastalar yine çile çekti. Hastaları hastaneye yetiştirmek için AFAD ekipleri çalıştı; Muş Varto’da iki küçük kardeş kar motoruyla köyden hastaneye götürüldü

Karakışta  kurtarma operasyonu

Etkisini artıran soğuk ve yağışlı hava tüm yurda yayıldı. Binlerce köye ulaşım sağlanamadı, ana yollar kapandı. Kar ve fırtına nedeniyle yine en büyük eziyeti hastalar çekti; karda mahsur kalan hastaları AFAD ekipleri kurtararak hastaneye götürdü.
l Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Hava Radar Mevzi Komutanlığı’na ait iki askeri kamyonet ile yardıma giden Köy Hizmetleri ekibi kar engeline takıldı. Ekipler iki saat süren çalışma sonrasında mahsur kalanları kurtardı.
l Muş’un Varto ilçesi Buzlugöze köyü Yayla mezrasında 6 aylık Medine ile 4 yaşındaki Hasan Bingöl kardeşler rahatsızlanınca kar motoruyla köye ulaşan AFAD ekipleri beş saatlik kurtarma operasyonunun ardından hastaları hastaneye ulaştırdı.
Öğrenciler mahsur kaldı
l Burdur merkeze bağlı Tekke ve Sarıova köylerinden taşımalı eğitimle Burdur İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen yedi öğrenciyi evlerine götüren servis aracı yolda mahsur kaldı. İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya bölgeye giderek öğrencileri kendi aracıyla kent merkezindeki Turizm Eğitim Merkezi’ne getirdi.
l Manisa’nın Kula İlçe merkezindeki dört ayrı lisede taşımalı sistemle eğitim alan 19 öğrenci, yolların kapanması üzerine dün evlerine dönemedi. Kaymakamlığın talimatıyla öğrenciler Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesi’nin yatılı binasına yerleştirildi.
Soba gazı yine öldürdü
l İzmir’in Buca ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Zebo Acehan (81) hayatını kaybetti, kocası İmdat Acehan’ın (75) ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Bornova ilçesinde karbonmonoksit gazından zehirlenen beşi çocuk sekiz kişi hastaneye kaldırıldı.
l İzmir Bayraklı’da bir caminin 36 metre uzunluğundaki minaresi şiddeti 100 km’yi bulan rüzgârın şiddeti ile yandaki evlerin üzerine devrildi.
Fırtınada mangal yaktılar
l Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde iskeleye bağlı olan 9 metre boyundaki ’Göktuğ Bora’ adlı tekne poyraz nedeniyle battı. İDO’nun Bandırma-İstanbul seferleri dün de yapılamadı. Deniz uçağı terminali de dev dalgaların altında kaldı. Fırtınalı havanın tadını çıkaran üç arkadaşın tekne içinde mangal yapması şaşırttı.
l Mersin’de lodos, kar ve dolu yağışı kent genelinde etkili olurken, ekili alanlar ve sahil şeridinde zarara yol açtı. Silifke’de sahildeki işletmeler yerle bir oldu.
l Antalya’nın Alanya ilçesinde de dev dalgalar Mahmutlar mahallesinde sahildeki büfelerde hasara neden oldu.
25 ev yıkıldı
l Rize’nin İkizdere ilçesi Çağrankaya Yaylası’nda üç ayrı yerleşim yerinde fırtına nedeniyle 25 kadar evin yıkıldığı, 100’e yakın evin de çatılarının uçtuğu tespit edildi.
l İzmir Foça’da üç gündür devam eden fırtına Tarihi Beşkapılar Kalesi’nin bitişiğindeki 350 yıllık tarihi konağı yıktı.