Gündem 'Karakolda ölüm' davasına devam edildi

'Karakolda ölüm' davasına devam edildi

28.03.2022 - 14:02 | Son Güncellenme:

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım’ın 5 Haziran 2021 günü Esenyurt Polis Merkezi’ndeki ölümüne ilişkin 12 polisin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada söz alan Birol Yıldırım’ın annesi Mediha Yıldırım, “Çocuğumu öldürdükten sonra ölüsüne bile tekme atmışlar. Bunlardan davacıyım. Çocuğumun çamaşırı yok, saati yok, kulaklığı yok. Bunların bana verilmesini istiyorum. Dirisine de vurdular. Ölüsüne de vurdular” dedi.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr
 Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu komiser İsmail Alperen S. SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanıklar ise duruşmada hazır bulundu. Birol Yıldırım’ın ailesi ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Tanık dinlenmesi yapılan duruşmada ilk olarak Birol Yıldırım için karakola çağırılan 112 acil servis ekibi dinlendi. İlk olarak 112 teknisyeni olduğunu söyleyen Atilla Volkan tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

"ÖLÜM MORLUKLARI BAŞLAMIŞTI"

Kendilerine ihbar geldikten 5 dakika sonra olay yerine gittiklerini anlatan Volkan, “Yüzüstü yerde yatıyordu. Üstü ıslaktı. Bayıldığı için ayıltmak için su döktüklerini düşündüm. Şahsı sırt üstü çevirerek nabzını yokladık. EKG çektik. Ölmüştü” dedi. Mahkeme başkanının sorusu üzerine maktulün vücudunda darp izi görmediğini söyleyen Atilla Volkan, “Ancak ölüm morlukları başlamıştı. Karnından başlamıştı. Yüzünde kan yoktu ama kulan memesinde kan lekesi gibi bir şey vardı” dedi.

Karakolda ölüm davasına devam edildi

"BİROL YILDIRIM TAŞKINLIK YAPIYORDU"

Olay günü karakolda görevli olan polis memurları da duruşmada tanık olarak dinlendi. Tanık olarak dinlenen Volkan B. Birol Yıldırım’ın karakola geldiğini görmediğini söyleyerek, “Ben o esnada tutanak tutuyordum. Birol Yıldırım’ın yemekhaneye götürüldüğünü gördüm. Taşkınlık yapıyordu. Kendisini sakinleştirmeye çalışıyorlardı. Taşkınlık yaptığı sırada arkadaşlar girip çıkıyordu. Ben yemekhaneye hiç gitmedim” dedi.

Haberin Devamı

BİROL YILDIRIM’IN ANNESİ: "ÖLÜSÜNE BİLE TEKME ATMIŞLAR"

Alınan tanık beyanlarına bir diyeceği olup olmadığı sorulan Birol Yıldırım’ın annesi Mediha Yıldırım, “Çocuğumu öldürdükten sonra ölüsüne bile tekme atmışlar. Bunlardan davacıyım. Çocuğumun çamaşırı yok, saati yok, kulaklığı yok. Bunların bana verilmesini istiyorum. Dirisine de vurdular. Ölüsüne de vurdular” dedi.

"FİSKE VURMADIM"

Savunma yapan tutuklu Komiser İsmail Alperen S., Adli Tıp Kurumu raporuna göre Birol Yıldırım’ın doğal yolla öldüğünü söyleyerek, “Doğal yolla ölen şahsın vefatını üstümüze yıkmaya çalışıyorlar. Toplamda 4 dakika kaldığım odada, vazife ifa ettiğim için ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanıyorum. Bende oluşturan baskı ve stresle kalp krizi geçirsem hesabı kime sorulacak. Fiske vurmadığımız, dokunmadığımız bir şahıstan Allah rahmet eylesin” dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA

Alınan talep ve tanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karakol içindeki görüntülerin yeniden incelenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.