Gündem ‘Kararımız rest de değil jest de’

‘Kararımız rest de değil jest de’

10.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

DEM Parti, AK Parti ve CHP ile müzakere yürüttüğü tartışmalarının gölgesinde dün 16 büyükşehir, 40 il ve üç ilçe için belediye başkan adaylarını ilan etti.

‘Kararımız rest de değil jest de’

ANKARA Milliyet - CHP ile yerel seçime yönelik işbirliği müzakereleri yürütülürken, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Ahmet Türk ile AK Parti’den Genel Başkanvekili Efkan Ala tarafından önceki gün peş peşe yapılan açıklamalar, siyaset kulislerinde “AK Parti-DEM Parti müzakerede” iddiasını yeniden alevlendirdi. Türk katıldığı yayında Kürt seçmendeki algının, “Kürt sorununu CHP değil, AK Parti çözer” şeklinde olduğunu söyledi. Ala da Diyarbakır’da “Gelin milletin sorunlarını birlikte çözelim” çağrısında bulundu. Bu açıklamaların hemen akabinde cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, sosyal medya hesabından ilginç bir çıkışta bulundu. Demirtaş, “DEM Parti ile AKP arasında bir görüşme trafiği var mı bilmiyorum. Ama eğer yoksa bu, iki parti için de büyük bir eksikliktir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DEM Parti, bu atmosferde dün adaylarını açıkladı. DEM’in İstanbul Büyükşehir eş belediye başkan adayları Erzurum Milletvekili Meral Daniş Beştaş ile eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni oldu. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul’da aday çıkarma kararına ilişkin “Kararlarımızı kimilerine rest ya da kimilerine jest olsun diye almıyoruz. Kimseye rest çekmiyor, kimseye de jest yapmıyoruz”dedi.