Gündem Kardeş Türküler’in New York heyecanı

Kardeş Türküler’in New York heyecanı

13.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

New York’a Grammy ödüllü müzisyen Arto Tunçboyacıyan ve dünyanın önde gelen ud sanatçılarından Ara Dinkjian ile birlikte sahne alacak Kardeş Türküler, New York’ta ilk kez konser vereceklerini ve son derece heyecanlı olduklarını söylediler

Kardeş Türküler’in New York heyecanı

Kardeş Türküler üyelerinden Selda Öztürk, Ayhan Akkaya, Vedat Yıldırım, Feryal Öney ve Fehmiye Çelik, konser öncesinde New York’ta soruları yanıtladılar.
Selda Öztürk, New York’ta ilk kez konser vereceklerini ve ilk kez New York’a geldiklerini belirterek son derece heyecanlı olduğunu söyledi. Ayhan Akkaya da gülümseyerek “20 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz, buraya (New York’a) geç kaldık, biz gelemedik ama müzik aletlerimiz buradan geldi” dedi. ABD’de son derece değişik etnik kökenden gelen insanların yaşadığını, aynı şekilde Türkiye’den de pek çok değişik etnik kökenli insanın burada yaşadığını gördüklerini söyleyen Akkaya, “İlginç bir konser ve deneyim olacak” diye konuştu.
Vedat Yıldırım, son albümlerinin Grammy’e aday adayı olmasına yönelik bir soru üzerine, bunda 2 kere Grammy ödülü alan Arto Tunçboyacıyan’ın albümlerinin müzik yönetmenliği yapmasının önemli bir payı ve etkisi olduğunu, bundan dolayı heyecanlı olduklarını söyledi. Yıldırım, “New York çok kozmopolitan bir yer, her ırktan insan var. Burası bir de müziğin kalbi tabii, beğenelim ya da beğenmeyelim dünyada birçok müzik tarzının çıktığı bir memleket burası” diye konuştu.
Konser gelirinin Van’a gönderilecek olmasıyla ilgili olarak da Arto Tunçboyacıyan, “Herkes bizim yaptığımız gibi kendi bir günlük gelirini bu insanlara bağışlasa, tamam kaybedilen hayat geri gelmez, ama onlarla ilgilenen birileri olunca insan güven duyar, o da böyle zamanlarda çok önemli” dedi.