GündemKardiyolojide büyük bir başarı

Kardiyolojide büyük bir başarı

25.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Muhammet Keskin, Anjiyografi ve Girişimsel Kardiyoloji Cemiyeti tarafından ‘fellow’ (ayrıcalıklı üye) unvanına layık bulundu

Kardiyolojide büyük bir başarı

Meltem Günay -Küçük yaşlardan beri tek ideali olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanan ve 31 yaşında doçent olan Dr. Muhammet Keskin, 2018’de Türk Kardiyoloji Derneği tarafından yapılan seçimlerde ‘En Başarılı Genç Kardiyolog’ ödülüne layık görülmüştü. Dr. Keskin, 2019’da Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) tarafından ‘bilimsel mükemmellik’ alanında verilen fellow unvanını almıştı.

Haberin Devamı

Dr. Keskin şimdi de bilimsel çalışmaları nedeniyle Anjiyografi ve Girişimsel Kardiyoloji Cemiyeti (SCAI) tarafından, girişimsel kardiyoloji alanında verilen ‘fellow’ (ayrıcalıklı üye) unvanını aldı. 16 yaşında kazandığı tıp fakültesini 22 yaşında bitiren ve kardiyoloji ihtisasına başlayan Dr. Muhammet Keskin, şimdi hem hasta bakıyor hem de sadece ‘stetoskopunu ve önlüğünü al gel’ dediği öğrencilerine yol gösteriyor. Tıp fakültesi gibi kardiyolojinin de baştan beri hedefi olduğunu anlatan Dr. Keskin, “Kardiyoloji vücuttaki bütünlüğe en hâkim olan alan. Çok geniş bir perspektifte çalışıyoruz. Hastaya teşhisi de biz koyuyoruz, tedavisini de biz yapıyoruz. Çok zor bir alan ama iyi bir şekilde yapınca verdiği tatmin de inanılmaz oluyor” dedi. Bir yandan poliklinikte çalıştığını bir yandan da akademik çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Dr. Keskin, “Ben kendimi hoca olarak değil öğrencilerimin, asistanlarımın ağabeyi olarak görüyorum. Kapım onlara her zaman açık. Birçok üniversiteden stajer doktor kabul ediyorum. Onlara bilgilerimi aktarıyorum, onlarla birlikte hasta bakıyorum. Yurt dışından teklifler var ama ben bu işi Türkiye’de yapmak istiyorum. Öğrencilerime bilgilerimi aktarmak en büyük motivasyon” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hayalinden vazgeçme’

Kardiyoloji gibi temel tıp bilimlerinin son zamanlarda TUS tercihlerinde alt sıralarda kaldığını da belirten Dr. Muhammet Keskin şunları söyledi: “Kardiyolojinin asistanlık dönemi çok yoğun, nöbetler ağır geçiyor, çok çalışmak gerekiyor ama bunların hepsi geçiyor. Kardiyoloji öyle bir branş ki yerini başka birşey tutmuyor. Bu yollardan geçilecek ama hayallerinizden vazgeçmeyin. Ben hâlâ çok çalışıyorum, hâlâ çok yoruluyorum ama mesleğimi severek yapıyorum.”

 

 

KEŞFETYENİ
Görenler babasının kopyası diyor! İşte Can'ın son hali
Görenler babasının kopyası diyor! İşte Can'ın son hali

Cadde | 01.05.2025 - 09:28

Mehmet Aslantuğ’un oğlu Can Aslantuğ babasının boyunu geçti. Son halini görenler babasının gençliği diyor..

Yazarlar