Gündem Karınca istilası hangi ülkede oldu? Karınca İstilası neden olur?

Karınca istilası hangi ülkede oldu? Karınca İstilası neden olur?

16.03.2020 - 17:37 | Son Güncellenme:

Karınca istilası hangi ülkede oldu? Karınca İstilası neden olur? soruları günün ilk saatlerinden bu yana ilgi görmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın dikkatini çeken karınca istilası haberi nedir? Çekirge istilası haberleri ardından, karınca istilası haberleri araştırılmaya başladı. Peki Karınca istilası Türkiye'ye gelir mi? İşte karınca istilası hakkında bilinmesi gerekenler...

Karınca istilası hangi ülkede oldu Karınca İstilası neden olur

Son dakika gündem haberleri arasında yer alan karınca istilası hakkında arayış devam ediyor. Şubat ayında, Etiyopya, Somali, Yemen, Umman ve Hindistan gibi komşu ülkelerden geldiği belirtilen çekirgeler için Suudi Arabistan’da çıkmış, Çevre ve Su Bakanlığı yetkililerince uyarılar yapılarak, Çekirgelerin genellikle zararsız oldukları, ancak kırmızı renkte olanlarına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, düzenli ilaçlamaların yapılacağı da bildirildi.

Haberin Devamı

Çekirge istilasının yaşandığı bölgeler de Afrika'nın doğusu; Somali ve Kenya, Arap yarımadasının doğusu ve İran'ın güneyi yani Körfez olarak bilinen yerler olarak gösteriliyor. Çekirge istilası sonrasında karınca istilasına uğrayan bölgelerden sonra Türkiye bu durumdan etkilenecek mi merak ediliyor.

KARINCA İSTİLASI UMMAN'DA

Son dönemde Doğru Afrika ülkeleri, Hindistan, Pakistan ve Irak gibi birçok bölgede görülen çekirge sürülerinin ardından Umman'da karınca istilası boy gösterdi.

UMMAN NEREDE?

Umman ya da resmî adıyla Umman Sultanlığı, güneybatı Asya'da, Arap Yarımadası'nın güneydoğusu kıyısında yer alır. Kuzeybatıda Birleşik Arap Emirlikleri, batıda Suudi Arabistan, güneybatıda ise Yemen ile sınır komşusudur. Güneyde ve doğuda Hint Okyanusu, kuzeydoğuda ise Basra Körfezi ile çevrilidir.