Gündem Katar ile iş birliği anlaşması

Katar ile iş birliği anlaşması

19.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Körfez ülkeleri turunun ikinci durağı Katar’a geçti. Başkent Doha’da, Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani baş başa görüştü, ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi.

Katar ile iş birliği anlaşması

Görüşmede, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut iş birliğinin daha da ilerletilebilmesi ele alındı ve anlaşmalar imzalandı. Erdoğan, temasları sırasında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye TOGG hediye etti.

Haberin Devamı

Katar ile iş birliği anlaşması

Katar Emiri Al Sani, Dünya Kupası finalinde oynanan ve ünlü futbolcu Lionel Messi’nin imzaladığı topu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterdi.

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50’nci yıldönümü münasebetiyle ortak bildiri imzalandı. “İki kardeş ülke ve halkımızın çıkarlarına hizmet edecek ekonomik ve ticari ilişkileri ilerletmeyi içtenlikle arzuluyoruz” denilen bildiride “Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti arasındaki mevcut stratejik ortaklık bütün düzeylerde verimli olup, çoğu bölgesel ve uluslararası konularda iki ülke benzer yaklaşım sergilemektedir. İkili bağlamda, Yüksek Stratejik Komite mekanizması, üyeleri 2015’ten bu yana her yıl bir araya gelen iki kardeş ülke arasındaki ortaklığın en somut göstergelerinden biridir. Bu stratejik komite aracılığıyla, çeşitli sektörlerde ve alanlarda ikili işbirliği düzeyini geliştirmeyi amaçlayan yaklaşık 100 belge imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.