Gündem Katil en ağır cezayı alsın

Katil en ağır cezayı alsın

13.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz’in ailesi, sanığın “akli dengesi yerinde değil” diyenlere tepki gösterdi. Anne Beyhan Cengiz, “Kılıcı satanlara da ceza verilsin” derken, nişanlısı Mahir Mızrak, “Önlem alınmazsa başka Başaklar ölecek” diyerek yetkililere seslendi

Katil en ağır cezayı alsın

ÇİĞDEM YILMAZ  - İstanbul Ataşehir’deki Barbaros Mahallesi’nde geçtiğimiz çarşamba günü iş için Ankara’dan gelen mimar Başak Cengiz (28) tanımadığı Can Göktuğ Boz (27) tarafından sokak ortasında samuray kılıcıyla öldürüldü. Gözaltına alınan Boz tutuklanırken, Başak Cengiz önceki gün Ankara’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Başak’ın annesi Beyhan Cengiz, gözyaşları içinde, kızının yolda yürürken katledildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Acılı anne Beyhan Cengiz “Onu doğradılar. Sahipsiz yakaladılar. Yerlere serdiler. Düşmanı değildi. Kuzumu benden ayırdılar. Namusuyla ekmek parası kazanmaya gitti. Kınalı yavruma düğün yapacaktım, mezara koydum. Gelinliği, bohçası hazırdı. Onu paramparça ettiler. Ben adalet istiyorum. Aklı yokmuş, hastaymış. Aklın yoktu da nasıl arkadan saldırdın benim kızıma? Asıl suç onun ailesinde; madem hastaysa çocuğunu hastaneye götür. Kurban etti benim yavrumu” diye konuştu.

‘Kadın cinayetlerine ağlıyordu’

Samuray kılıcının satışı hakkında ise anne Cengiz, “Amaç dışında kullanacak birine neden satılıyor? Niye canlar yanıyor? Doğrunun yanında olun. İdamdan başka çaresi yok. Bıçağı satanlara da ceza verilsin” dedi.

Haberin Devamı

Başak Cengiz’in, kadın cinayetlerini televizyonda izlediğinde ağladığını anlatan Cengiz, “Benim kızım öldürülen kadınlara ağlıyordu. ‘Bir plan yapalım, yardım edelim’ derdi. Yavrum senin adın da onların içine yazıldı. Ben sadece ağlıyorum, bir şey yapamıyorum” diye konuştu.

‘Satışı yasaklanmalı’

Baba Avni Cengiz ise acılarının büyük olduğunu belirterek, “Kızımızı beş yıl okuttuk. İş bulamadı, bunalıma girdi. İş bulduktan sonra da böyle bir şey başımıza geldi. O cani idam edilsin istiyoruz. Ayrıca akli dengesi yerinde değilse nasıl iki üniversite bitirmiş? Nasıl o kılıçları alıyor veya kim ona aldırıyor? Kılıçların satışı yasaklanmalı” dedi.

Kılıçla yarım saat sokakta dolaşmış

Katil zanlısı Can Göktuğ Boz’un cinayet sonrasına ilişkin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, saldırgan elinde kılıçla yarım saat sokaklarda dolaştı. Saat 18.25’te kılıçla Başak Cengiz’e saldıran Boz, yolun karşısına geçerek uzaklaştı. Saat 18.56’da oturduğu siteye dönen Boz’un elinde yine kılıç olduğu görüldü.

‘En ağır cezanın verilmesi lazım’

Başak Cengiz’in nişanlısı Mahir Mızrak hayallerinin yarım kaldığını söyledi. Cengiz’i almak için pazar günü İstanbul’a gitmeye hazırlandıklarını ifade eden Mızrak, şunları kaydetti: “Bu acıyı yaşayan bilir. Taziye mesajları gelip geçici. Bu kor hepimizi ömür boyu yakacak. Başka birilerinin de yanmaması için önlemler alınmasını istiyorum, yalvarıyorum. Bizim meleğimiz savunmasız şekilde gitti. Allah onu cennetine alsın. Bu suçlulara en ağır cezanın verilmesi gerekiyor, yoksa haftaya başka bir Başak Cengiz haberleri duyacağız.”

Haberin Devamı

‘Günahsız bir kız öldü, kahrolduk’

Can Göktuğ Boz’un akıl sağlığı sorunları yaşamasına rağmen tedaviyi bırakarak topluma karışmasına yönelik eleştirileri yöneltiğimiz katil zanlısının babası Ali Boz, Milliyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “7 yıl boyunca akıl hastalığı tedavisi gördü. Türkiye’nin en iyi doktorlarına, kliniklerine götürdüm. 3 yıldır sıkıntısı yoktu. Arada kendi kendine konuşuyordu. Bunu bazen de yüksek sesle yapıyordu. Oğlumun şimdiye kadar, herhangi bir şiddet eğilimi olmamıştı ve kimseyle kavga etmişliği de yoktu. 9 yıldır aynı sitede oturuyordu, kimseden kendisine dair olumsuz tek bir şey duymazsınız. Durum ne olursa olsun, günahsız bir kız öldürüldü ve bu çok ağır bir şey. Ölümü bizi kahretti. Belli ki, akli melekelerini kaybedip bu olayı gerçekleştirdi. Her yer kılıçla öldürüldüğünü yazıyor. Kılıç olmazsa da, başka bir şeyle öldürürdü. Çünkü kafaya koymuş.”

Boz’un avukatı olarak dinlenen anne Ayşe Nejla Yomralıoğlu, oğlunun 14 yaşından beri psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, “Verilen ilaçları düzenli kullandıramadık. Son 2-3 senedir tedaviyi reddediyor ve benimle görüşmüyordu. Sıkıntıların arttığını, akıl sağlığının yerinde olmadığını ben de gözlemledim” açıklamasında bulunmuştu.