Gündem Kaybolan balıkçının arkadaşlarına söylediği son sözü ortaya çıktı!

Kaybolan balıkçının arkadaşlarına söylediği son sözü ortaya çıktı!

30.01.2024 - 13:01 | Son Güncellenme:

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında batan balıkçı teknesinde kaybolan 2 kişiden Medine Karaduman'ın da cansız bedenine ulaşıldı. Olayda ölü sayısı 4’e çıkarken, ekiplerin kayıp Gökhan Çakır’ı arama çalışmaları ise sürüyor.

Olay, gece saat 02.00 sıralarında Dikili ilçesi Salihleraltı açıklarından meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Oğuz İrgit adlı balıkçı teknesi şiddetli rüzgardan dolayı alabora oldu.

Haberin Devamı

Teknede bulunan 10 kişiden Oğuz İrgit, İsmet Akdağ ve Orhan Pancar adlı vatandaşların cansız bedenine ulaşılırken Alican Ateş, Arda Kuzu, Mehmet Kurunaz, İbrahim Erdem, Muhammet Kulak Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerce yaralı olarak kurtarıldı. İlk olarak Dikili Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesine sevk edildiler. Tedavilerin ardından 5 kişi taburcu edildi.

KAYIP BALIKÇI ‘BEN YÜZECEĞİM’ DEMİŞ

Batan teknede bulunan ve kayıplara karışan Medine Karaduman ile Gökhan Çakır’ı arama kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik ekiplerince aralıksız sürüyor. Sahil Güvenliğe ait 1 helikopter, 4 bot ve 2 dalgıç timi tarafından çalışmalar devam ederken, kayıp balıkçıların ailelerinin ise acılı bekleyişi devam ediyor.

Haberin Devamı

'YANLARINDA AYRILMIŞ AMA NEREYE KADAR YÜZEBİLDİ BİR BİLGİMİZ YOK'

Arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, kayıp balıkçıların ailelerinin ise endişeli bekleyişi devam ediyor. Kaybolan 2 kişiden birisi olan kardeşi 1 çocuk babası 34 yaşındaki Gökhan Çakır’dan sevindirici bir haber beklediklerini ifade eden ağabey Mehmet Çakır, “Kardeşim sürekli aynı teknede çalışıyordu. Rutin, her gün yaptıkları bir iş. Olay sanırım gece 1-2 civarlarında gerçekleşmiş. Birkaç tanesi orada vefat etmiş. 4-5 kişiyi Sahil Güvenlik kurtarmış. Kardeşim de onların yanındaymış, kurtulan çocuklar öyle söylüyor. Hatta ‘ben yüzeceğim’ demiş. Yanlarında ayrılmış ama nereye kadar yüzebildi bizimde bir bilgimiz yok. Sahil Güvenlik’ten haber bekliyoruz” dedi.

Kaybolan balıkçının arkadaşlarına söylediği son sözü ortaya çıktı

Öte yandan, hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerinin İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldığı ve buradaki otopsi işlemlerinin ardından cenazelerin ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

Kaybolan balıkçının arkadaşlarına söylediği son sözü ortaya çıktı

Kaybolan balıkçının arkadaşlarına söylediği son sözü ortaya çıktı

BİR KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında batan balıkçı teknesinde kaybolan 2 kişiden Medine Karaduman'ın da cansız bedenine ulaşıldı. Olayda ölü sayısı 4’e çıkarken, ekiplerin kayıp Gökhan Çakır’ı arama çalışmaları ise sürüyor.

BALIKÇILAR ÇALIŞMALARA DESTEK VERDİ

Öte yandan çevredeki balıkçı tekneleri de arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Balıkçılardan Haluk Cirit, "Balıkçıyız. Sonar cihazıyla tekneyi aradık. Tekne denizin dibinde gözükmüyordu ama Altınova açıklarında bulduğumuzu tahmin ediyoruz. Durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdik. Sahil güvenlik ekipleri gerekeni yapacak. Dalgıçlar dalacak. Teknenin tahmin ettiğimiz uzaklığı sahile yaklaşık 3 mil" dedi.

Dikili Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Cevdet Bekar ise "Arkadaşlarımız akşam denize açılıyor. Hava koşulları ve yük ağırlığı nedeniyle tekne alabora oluyor. Gidip, arkadaşlarımıza müdahale ettik. Sahil güvenlik ekipleri olmasaydı hiç kimse kurtulamazdı" diye konuştu.