Gündem ‘Kazanan, ülkemiz ve milletimiz olmuştur’

‘Kazanan, ülkemiz ve milletimiz olmuştur’

16.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sandıkların yüzde 95’inin açılmasından sonra AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşması yaptı.

‘Kazanan, ülkemiz ve  milletimiz olmuştur’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- Kendisini bekleyen kalabalığı selamlayan Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRİLERİ MUTFAKTA: Birileri mutfakta biz de balkonda! Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla birlikte açık ara önde bulunuyoruz. Hem yurt içi oylarının gayri resmi sonuçlarının belli olmasının hem yurt dışı oylarının sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. Tabi biz fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu, ‘öndeyiz’ diye anlatarak milleti bir kez daha, muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor, ancak sonucun tam oranlarıyla ne şekilde tecelli ettiği henüz resmen önümüze gelmediği için, milli iradenin tezahürünü bekliyoruz.

Haberin Devamı

ŞİMDİDEN YAPALIM DEDİK: Sonucu beklerken sizlerin buradaki sevgisine mukabele etmek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik. Bu ne aşk, bu ne heyecan, bu ne sevda! Kazanan seçim tablolarının göstereceği rakamların ve oranların ötesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz olmuştur, milletimiz olmuştur. Türkiye milli iradenin üstünlüğüne olan bağlılığıyla, vatandaşlarının siyasi tercihindeki özgürlüğüyle, dünyanın önde gelen demokrasileri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır. Bu gerçeği, seçimlere katılım oranının rekoruyla gösterdik. Dünyada benzeri yok, tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Bu gerçeği milletimizin tercihini, huzur içinde sandığa yansıtmasıyla gösterdik. Kayda değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık.

2,6 MİLYON FARK ATTIK: Milletimizin kararının ne olduğunu, gayri resmi kesin sonuçları açıklandığında hep birlikte göreceğiz. Sonuç ne olursa olsun bugünkü seçimlerde Cumhurbaşkanlığında tercihihi bizden yana yaptığı görülen 27 milyona yakın vatandaşımın her birine şükranlarımı sunuyorum. Tercihini kimden yana yaparsa  yapsın, bu demokrasi şölenine katılan yaklaşık 56 milyon vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum. Seçimlerde en yakın rakibimize şimdiden 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkmasıyla bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Seçim sistemimizin yüzde 50 artı 1 oy sınırı sebebiyle, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Eğer milletimizin kararı Cumhurbaşkanı seçiminin tamamlandığını gösteriyorsa, zaten mesele yok. Şayet milletimiz tercihi seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri var.

Haberin Devamı

MECLİS’TE ÇOĞUNLUĞU KAZANDIK: TBMM üyeliği seçimleri mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir. Şu anda Parlamento’da çoğunluk Cumhur İttifakı’ndadır. Meclis’te çoğunluğu Cumhur İttifakı’na veren miletimizin tercihinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde de güven ve istikrardan yana olacağından yana şüphe duymuyoruz.