Gündem Kent ittifakına çok güveniyoruz

Kent ittifakına çok güveniyoruz

18.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin ittifaka ret kararı sürerken, CHP’liler ‘İstanbullu ittifakı’ ile seçimi kazanacağına inanıyor. İmamoğlu’nun AK Parti ve MHP’lilerden de oy alacağını savunun CHP’liler, Kürt seçmenin de İmamoğlu’nun adaletine güvendiğini belirtiyor.

Kent ittifakına çok güveniyoruz

Mehtap Gökdemir - Yerel seçimlere yönelik iş birliği temaslarını sürdürürken ilk etapta “ret” yanıtı aldığı İYİ Parti’nin de süreç içinde daha esnek bir tutum sergileyeceğine ilişkin umudunu koruyan CHP, İstanbul’da siyasi parti yönetimleri ne karar alırsa alsın “İstanbullu ittifakı” ile seçimi kazanacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

Adaylığı PM kararı ile resmileşen Ekrem İmamoğlu kurmayları, “Biz İstanbul ittifakı derken sadece partileri kastetmiyoruz, orada bir kent ittifakı var” derken, bu ittifakın içinde sosyolojik gruplar, kent sermayesi, entelektüel ve bilim dünyası olduğunu savunarak, “Ekrem Bey’in en büyük avantajı bunlarla yaptığı ittifak” vurgulamasını yapıyorlar.

‘MHP’den de DEM’den de’

İmamoğlu’nun anketlerde 10 puan önde çıktığını ifade eden kurmaylar, “Ekrem Bey AK Parti seçmeninden oy alıyor. MHP seçmeninden daha çok oy alıyor. İYİ Parti, DEM Partisi seçmeninden de oy alıyor. İYİ Parti üyelerinin yüzde 60’ı Ekrem Bey’i destekleyecektir. Ayrıca biz ‘İstanbul ittifakı’ derken sadece partileri kastetmiyoruz, orada bir kent ittifakı var” diye konuşuyorlar. Kurmaylar, “kent ittifakını” da şöyle anlatıyorlar: “Kent ittifakının bir tarafı siyasi partiler, bir tarafı sosyolojik tanımlamalar. Kürtler, Trakyalılar, Tokatlılar... Diğer taraftan İstanbul’un bir kent sermayesi var. İstanbul’un entelektüel bir dünyası, bir bilim dünyası var. Ekrem Bey’in en büyük avantajı da bunlarla yaptığı ittifak ve gençler. O gençlerin arasında AK Partililer ile MHP’li ailelerin de çocukları var.”

Haberin Devamı

‘Adaletine güveniyorlar’

İmamoğlu kurmayları, DEM Partisi seçmenine ilişkin de “Ekrem Bey’e teveccüh var. Adaletli olduğunu düşünüyorlar. Kendilerine eşit baktıklarını, kentin fırsatlarından eşit yararlandırılacaklarını düşünüyorlar. Çünkü suça bulaşmamış herkes normal işe alım prosedürlerini geçerek işe girebiliyor, yönetici de olabiliyor. Ekrem Bey’in adaletine güveniyorlar ve normalleşme için gerekli olduğunu düşünüyorlar. Kürt seçmen Ekrem Bey’i güvenilir liman olarak görebiliyor İstanbul’da” görüşünü dile getiriyorlar.

Özel: Umudumu kaybetmiş değilim

Özel, Manisa’da hafta sonu düzenlenen kampta CHP Gençlik Kolları İl Başkanları ile bir araya geldi. Özel yerel seçimde iş birliği olasılıklara ilişkin  “şu an somut bir durum olmadığını ancak ilerleyen günlerde farklı bir tablonun oluşabileceğini, bunun için biraz daha zaman geçmesi gerektiğini” söyledi. “Umudumu kaybetmiş değilim” diyen Özel, seçim iş birliği ve ittifaklarının seçmen nezdinde gerçekleşeceğine inandığını kaydetti.