Gündem Kim cezaevine dönecek, kim dönmeyecek? Covid-19 izninde bulunan hükümlüler e-Devlet'ten görebilecek

Kim cezaevine dönecek, kim dönmeyecek? Covid-19 izninde bulunan hükümlüler e-Devlet'ten görebilecek

19.07.2023 - 12:30 | Son Güncellenme:

Koronavirüs iznindeki hükümlüler, 20 Temmuz'dan itibaren durumlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek.

Koronavirüs iznindeki hükümlülerle ilgili yapılan yasal düzenlemenin uygulanmasına 31 Temmuz’da başlanacak. Yeni düzenlemenin uygulama esaslarını ise Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü belirledi.

Haberin Devamı

TELEFONLARA BİLGİ MESAJI

Buna göre koronavirüs izninde bulunan hükümlüler, infaz durumlarını 20 Temmuz'dan itibaren e-Devlet'teki Adalet Bakanlığı'nın "hükümlü infaz bilgileri sorgulama" ekranından öğrenebilecek. Hükümlülerin cep telefonlarına da bilgi mesajı gönderilecek.

YENİ DÜZENLEME

Denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıldan az süre kalan hükümler için de yeni bir düzenlemeye gidildi. 31 Temmuz itibarıyla covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek kalan süre denetimli serbestlikle infaz edilecek.

İnfaz hakimliklerince denetimli serbestlik kararı verilen hükümlüler, 5 gün içinde denetimli serbestlik müdürlüklerine müracaat etmezlerse açık ceza infaz kurumuna gönderilecekler. Öte yandan açık cezaevlerine dönmeleri gerekenlerin de cezaevlerine dönüşleri 1-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.