Gündem Kim ret, kim evet oyu verdi?

Kim ret, kim evet oyu verdi?

19.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkeresi önceki akşam Genel Kurul’dan geçti.

Kim ret, kim evet oyu verdi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - 521 milletvekilinin katıldığı oylamada, 163 milletvekili ‘ret’, 353 milletvekili ‘kabul’ oyu kullandı. Bir oy geçersiz sayılırken, 4 mükerrer oy tespit edildi. AK Partili 20 milletvekili oylamaya katılmazken, iktidar grubundan tezkereye 243 destek oyu geldi. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz’un ise tezkereye ‘ret’ oyu vermesi dikkati çekti. 50 sandalyeye sahip MHP tam kadro katıldı ve ‘kabul’ oyu kullandı.

Haberin Devamı

Ancak MHP’li Feti Yıldız’ın oyu geçersiz sayıldı. CHP’de 27 vekil oy kullanmadı. CHP’den 103 ‘ret’ oyu çıktı. Birleşimi yönettiği için oy kullanamayan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve oylamaya katılmayan iki vekil dışında tüm YSP’liler de ‘ret’ oyu verdi. EMEP’li ve DBP’li dört vekil ile TİP’ten oylamaya katılan tek isim Sera Kadıgil  ‘ret’ oyu kullandı. 44 sandalyeli İYİ Parti 37 vekiliyle ‘kabul’ dedi. SP’de oylamaya katılan vekiller ‘kabul’ oyu kullandı. DEVA Partisi’nde oylamaya katılmayan 4 vekil dışındaki tüm isimler, DP’li 3 vekil ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da ‘evet’ diyen tarafta yer aldı. HÜDA-PAR oylamaya blok olarak katılmazken; YRP lideri Fatih Erbakan’ın da oylamaya gelmemesi dikkati çekti.