Gündem Son başvuru bu sene mi? Kimlik ve ehliyet yenileme son gün hangi tarihte?

Son başvuru bu sene mi? Kimlik ve ehliyet yenileme son gün hangi tarihte?

26.12.2019 - 12:32 | Son Güncellenme:

2019'un bitimine sadece 5 gün kaldı. Hala eski kimlik kartı ve sürücü belgesine sahip olanları yıl sonu yaklaşırken telaş sardı. Bu sene değişim için son yıl olduğunu düşünenler "Kimlik ve ehliyet yenileme son gün hangi tarihte?" diye soruyor.

Son başvuru bu sene mi Kimlik ve ehliyet yenileme son gün hangi tarihte

Kimlik ve ehliyet yenilemek isteyenler şu sıralar tarihleri araştırıyor. Kimileri son yıl olduğunu düşünüp nüfus müdürlüğüne koşuyor kimileri de "Aradan çıksın" deyip ilgili kurumların yolunu tutuyor. Peki, "Kimlik ve ehliyet yenileme son gün hangi tarihte?" sorusunun cevabı ne? İşte detaylar...

Haberin Devamı

KİMLİK YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? KİMLİK GEÇERLİLİK TARİH

Kimlik kartının geçerlilik süresi on yıl olup, sürenin bitimini izleyen tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 2023 yılına kadar devam edecek.

Kimlik kartı alabilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) alınır.

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 22,50 TL

EHLİYET YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN? YENİLEME NASIL YAPILIR?

Yeni ehliyet almak için vatandaşlara verilen son gün 31 Aralık 2020... Yeni çipli ehliyet 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınması gerekiyor.

Haberin Devamı

Başvuru için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, 1 biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan ve en önemlisi de 'sürücü olur' yazan raporu bakanlığa bağlı sağlık kurumlarından ve bakanlık ile anlaşmalı özel kurumlardan alınabilir.