Gündem Kırşehir, Kocaeli ve Konya sahur saat kaçta? | Kırşehir, Kocaeli ve Konya iftar vatki ne zaman?

Kırşehir, Kocaeli ve Konya sahur saat kaçta? | Kırşehir, Kocaeli ve Konya iftar vatki ne zaman?

05.05.2019 - 22:11 | Son Güncellenme:

Mübarek Ramazan ayı için artık nefesler tutuldu. Oruç ibaetinin yerine getirileceği bu kutsal ay ile ilgili vatandaşlarımız yaşadıkları illerdeki imsak ve iftar vakitlerini araştırıyor. Peki Kırşehir, Kocaeli ve Konya'da ilk sahur ve iftar hangi saatlerde yapılacak?

Kırşehir, Kocaeli ve Konya sahur saat kaçta | Kırşehir, Kocaeli ve Konya iftar vatki ne zaman

İslam dünyası tarafından en kutsal ay olarak kabul edilen Ramazan için artık heyecan dorukta. Tüm dünyada olduğu gibi yurdumuzda da milyonlarca inanan vatandaşımız bu gece itibariyle ilk sahurla Ramazan ayına başlayacak. İşte Ramazan'ın ilk gününde Kırşehir, Kocaeli ve Konya'da iftar ve sahur vakitleri...

KIRŞEHİR İMSAK VE İFTAR VAKİTLERİ

Haberin Devamı

Ramazan'ın ilk günü İmsak : 03:36, İftar: 19:47

KOCAELİ İMSAK VE İFTAR VAKİTLERİ

Ramazan'ın ilk günü İmsak : 04:06, İftar: 20:08

KONYA İMSAK VE İFTAR VAKİTLERİ

Ramazan'ın ilk günü İmsak : 04:09, İftar: 19:51

2019 İMSAKİYE İÇİN TIKLAYINIZ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:
“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.