Gündem Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli nerede, açıldı mı? Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli ne zaman bitecek?

Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli nerede, açıldı mı? Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli ne zaman bitecek?

27.02.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Son dakika haberleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Vatandaşlar ise Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli nerede, açıldı mı? Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli ne zaman bitecek? sorularına cevap aramaya başladı. İşte Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli hakkında merak edilenler...

Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli nerede, açıldı mı Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli ne zaman bitecek

KızılcahamamÇerkeş Tüneli bugün açılıyor. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'da canlı bağlantı ile katılım sağladı. Tünelin öneminden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşları arayışa geçirdi. Peki Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli nerede, açıldı mı? Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli ne zaman bitecek? İşte yeni tünel hakkında bilinenler...

Haberin Devamı

KIZILCAHAMAM - ÇERKEŞ TÜNELİ NEREDE, AÇILDI MI?

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesini Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlayan 2 bin 71 metrelik Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli, bugün hizmete girdi.

Projeyle Kızılcahamam ile Çerkeş arasında yüksek rakım ve eğimden kaynaklı kış şartlarının etkisi en aza indirilerek, ulaşım standardı artırılmış ve güvenli trafik akışı sağlanmış oldu.

6 kilometrelik mevcut güzergahın uzunluğu tünelle 3,6 kilometreye düşürülerek yol 2,4 kilometre kısaltıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladı

Özellikle ulaşım sektörü açısından büyük önem taşıyan Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli'nin bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. Bu proje mevcut güzergahı, 2.4 kilometre kısaltarak vakitten ve yakıttan tasarruf sağlayacaktır.

Haberin Devamı

İnsan ve yük ulaşımını ne kadar kolaylaştırırsak, kalkınma hedeflerimize de o kadar çabuk ulaşırız.

Geçmişte her şeyi eziyete dönüşen yolcuklar artık keyifle yapılan seyahatlere dönüştü.