Gündem Kızını intihara yönlendiren babaya 8 yıl 4 ay hapis cezası

Kızını intihara yönlendiren babaya 8 yıl 4 ay hapis cezası

23.05.2022 - 14:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Sultangazi'de, darp ettiği kızının evlerinin 4. katındaki balkona çıkmasıyla “atlarsan atla işimi kolaylaştırırsın” diyerek kızı A.Ş’nin balkondan atlamasına sebep olan babaya 8 yıl 4 ay hapis cezası.

Kızını intihara yönlendiren babaya 8 yıl 4 ay hapis cezası

Sultangazi’de 8 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre 15 yaşındaki A.Ş. babası Hacı Ş. tarafından darp edildi. Gördüğü şiddetten kaçan A.Ş balkona kaçtı. Kızını balkonda gören baba Hacı Ş., “Atlarsan atla işimi kolaylaştırırsın” deyince A.Ş kendini 4. Kattan bulunan balkondan aşağı bıraktı. Ağır yaralanan A.Ş hastaneye kaldırılırken, baba Hacı Ş. tutuklandı. Baba hakkında, “cebir ve şiddet altında intihara yönlendirerek kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

KIZI ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Hacı Ş., SEGBİS ile katıldı. Mağdur A.Ş ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan A.Ş’nin avukatı, müvekkilinin ifadesini değiştirdiğini söyleyerek, “Şikayetten vazgeçiyoruz. Sanığın beraatini istiyoruz” dedi.

“CANİ BİR BABA DEĞİLİM” 

Son savunmasını yapa Hacı Ş. ise suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, “Kızımı aşağı atmakla suçlanıyorum. Kesinlikle öyle bir şey yok. O benim canımdır. Evladına kıyacak kadar cani bir baba değilim. 15 yıllık evlilik hayatım var. Bu sürede eşime ve çocuklarıma tokat atmışlığım yok, evime ve aileme bağlıyım. Ailemi dağıtmak için değil mutlu etmek için varım. Onun için çabalıyorum. Allah'a şükür ki kızım yaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Alınan son savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Hacı Ş.’yi, “intihara mecbur ederek olası kasıtla öldürmeye teşebbüs” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık kararla birlikte tahliye edildi.