Gündem Kızlarına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen baba yarın hakim karşısına çıkacak

Kızlarına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen baba yarın hakim karşısına çıkacak

15.02.2021 - 11:26 | Son Güncellenme:

Mersin’de 3 kız kardeş öz babaları tarafından küçük yaşlarda cinsel istismara uğradıkları iddiasında bulındu. Öz babaları S.D. karar duruşması için yarın hakim karşısına çıkacak.

Kızlarına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen baba yarın hakim karşısına çıkacak

Mersin'de H.G. (35) ile kız kardeşleri S.D. (33) ve S.D. (29), geçen yıl ocak ayında öz babaları S.D.'nin küçük yaşlarda yıllarca kendilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Kız kardeşlerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan emlakçı S.D. tutuklandı.

Haberin Devamı

Hakkında dava açılan S.D., görülen duruşmada yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İddiaları reddeden S.D., kızlarının kendisinden para alabilmek için böyle bir yola başvurduklarını savundu.

Kız kardeşler ise daha önce yaptıkları basın toplantısında yaşadıklarını gazetecilere anlatmıştı. 6 yaşından 20 yaşına kadar anneleriyle dini nikahlı olan babasının cinsel istismarına maruz kaldığını ileri süren H.G., yıllarca şiddet gördüğünü söylemişti. Evlenmediğini ve erkeklerden kaçtığını anlatan S.D. ise iki defa intihar girişiminde bulunduğunu ve babasının, annesini erkeklere pazarladığını iddia etmişti. Kız kardeşler, basına verdikleri demeçlerde adaletin yerine getirilmesini istemişlerdi.

Haberin Devamı

Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek duruşmada davanın karara bağlanması bekleniyor.

 

'SANIĞIN TUTUKLANMASINI TALEP EDECEĞİZ'

Avukat Semra Kabasakal, davada sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini bildirdi.  Kabasakal, "Mütalaa verildikten sonra biz de müdahil vekili olarak savunma ve beyanlarımızı bildireceğiz. Bizim talebimiz cezalandırılması yönündedir. Maalesef çocuklardan biri için zaman aşımı söz konusu oldu. Kızlarımız zaten bunun için bu zamana kadar sessiz kalmışlar. Şikayet ve duruşma süresinden sonra daha acı günler yaşamışlar. Herkes tarafından, özellikle babanın ailesi tarafından çok tehdit ve rahatsız edildiler. Şimdiye kadar bunun için sesiz kalmışlar. Savcılık mütalaasını verdi, ancak indirim uyguladı. Hiçbir indirim uygulamadan sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz, çünkü bu suçu işlediği yönünde kesin kanaat var. Ancak süre yönünde mahkemede bir tereddüt hasıl oldu. Biz bu süre yönünde de bir tereddüdün olmadığını düşünüyoruz. Sanığın tutuklanmasını talep edeceğiz. Talebimiz bu yönde olacak" dedi.

'EVLATLARINA BUNU YAPAN İNSAN BAŞKALARINA DA KIYMIŞTIR'

Mağdurlardan S.D. ise tek taleplerinin bu zamana kadar çektiklerinin bir karşılığının olması gerektiğini ifade ederek, "Çocukluğumuzdan bu yana yaşadığımız ıstırap dolu günler, hukuk mücadelesine girdiğimiz günden bu yana başımıza gelen felaketlerin tarifi dahi çok zor. Bu yaşadıklarımızı cezasının verilmesini istiyorum. Adalete güvenip, adalete sığındım. Adalete olan inancımı yitirmek istemiyorum. Böyle bir insanın, caninin kendi öz kızlarına yaptığı bu işkence dolu hayatı, başka insanların canına da kıymasını istemiyorum. Kendi evlatlarına bunu yapan insan başkalarına da kıymıştır. Toplum için bu insanın dışarıda özgürce gezmemesini talep ediyorum. En ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum. Çektiğimiz çilelere birinin dur demesi gerekiyor. Son bir yılımızda ömrümüzden ömür götürdü, diliyorum en ağır ceza ile cezalandırılır. Çünkü hiçbir ceza bizim çocukluğumuzu geri vermeyecek" diye konuştu.