Gündem KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rum yönetimi PKK soytarısı oldu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rum yönetimi PKK soytarısı oldu

20.06.2022 - 17:21 | Son Güncellenme:

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde gerçekleştirilen tatbikatta PKK elebaşı Öcalan'ın yakalanmadan önce kullandığı pasaportta yer alan ismin görülmesine tepki gösterdi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) gerçekleştirilen askeri tatbikata terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce kullandığı Rum pasaportunda ismi yer alan Lazaras Mavros'un katılması tepki çekti.

Haberin Devamı

"RUM YÖNETİMİ PKK SOYTARISI OLDU"

CNN Türk canlı yayınında konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Yıllardan beri Güney Kıbrıs PKK'ya ve farklı terör örgütlerine ofis ve şube açma izni veriyor. Bunlar bizi çok rahatsız ediyor. Türkiye'ye yönelik saldırıların hepsini lanetliyoruz, bunlar da bunu çok iyi biliyor. Öcalan'a verilen pasaport daha unutulmamıştır. Bu büyük bir rezilliktir, skandaldır. Avrupa Birliği bir üyesi ülkenin Öcalan'a pasaport vermesi kabul edilemez. Tatbikatta bu ismin görülüyor olması bizi çok rahatsız etmiştir. Böyle bir tepkiyi koymamız da doğaldır. Rum yönetimi PKK soytarısı oldu." dedi.

"KABUL EDİLEMEZ"

"Tek başına AB üyesi yapılmış bir ülkenin sahte kimlikle terörist başı Abdullah Öcalan'a pasaport vermesi bir skandaldır." diyen Tatar, "Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce kullandığı Rum pasaportunun sahibi. Lazaros Mavros'un bir askeri tatbikatta görüntülenmiş olması kabul edilemez." şeklinde konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rum yönetimi PKK soytarısı oldu

Haberin Devamı

TATBİKATTA SKANDAL

Güney Kıbrıs’ta 6-10 Haziran tarihleri arasında yapılan askeri tatbikatta ise bir skandala daha imza atıldı. Tatbikata, Rum gazeteci ve PKK destekçisi Lazaros Mavros da katıldı.

Rum milli muhafız ordusunun internet sitesinde yer alan fotoğraflarda eli silahlı şekilde duran Mavros, Türkiye kamuoyunun da yakından tanıdığı bir isim.

LAZAROS MAVROS KİMDİR?

Mavros, terörist başı Abdullah Öcalan’ın, yakalanmadan önce kullandığı Rum pasaportunun sahibi.

Sahte pasaport Rum gazeteci adına düzenlenmiş, üzerine Öcalan'ın fotoğrafı eklenmişti. Terör örgütü liderinin Rum pasaportuyla saklanıyor olması Türkiye’nin büyük tepkisini çekmişti.

TERÖRE VERDİKLERİ DESTEK BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Son dönemde provokasyonlarını arttıran Rumların PKK destekçilerine askeri tatbikatta yer vermesi, teröre verdikleri desteği bir kez daha gözler önüne serdi.