Gündem KKTC'den sınır dışı edilen Komançero üyesi Buddle Avustralya'ya iade edilecek

KKTC'den sınır dışı edilen Komançero üyesi Buddle Avustralya'ya iade edilecek

12.07.2022 - 16:59 | Son Güncellenme:

Interpol'ün aradığı uyuşturucu kaçakçısı ve Komançero motosiklet çetesi lideri Mark Douglas Buddle, KKTC'de yakalandı. Gözaltına alınan Buddle ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

KKTCden sınır dışı edilen Komançero üyesi Buddle Avustralyaya iade edilecek

Avustralya'da çok sayıda suça karışan ve 2016'da önce Dubai ardından Irak'a kaçan Buddle, geçen yıl 7 Haziran'da KKTC'ye gitti. Geçen yıl ağustos ayından itibaren oturma izni ile KKTC'de kalan Buddle, kamu güvenliği açısından sakıncalı olduğu gerekçesiyle sınır dışı edildi.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA'YA İADE EDİLECEK

Buddle, Avustralya’ya götürülmek üzere dün akşam Türkiye’ye getirildi. Ancak Kıbrıs polis eskortunun seyahatinde sorun yaşanması nedeniyle planlanan uçuş yapılamadı. Esenboğa Havalima'nında INAD (kabul edilemez yolcu) salonunda bekletilen Buddle, bugün Katar'a, ardından Avustralya'ya iade edileceği belirtildi.

KKTCden sınır dışı edilen Komançero üyesi Buddle Avustralyaya iade edilecek

ÜST DÜZEY ÜYESİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz haftalarda Komançero motosiklet çetesi üyesi Avustralya'nın Sydney kenti bir spor salonunun dışında kurşun yağmuruna tutulmuştu. Komançero çetesinin yetkili isimlerinden biri olan Tarık Zahed kardeşi Omar, salı gecesi akşam 20.00 sularında, Parramatta Yolu üzerindeki spor salonun önünde vurulmuştu.

BAŞINA 1 MİLYON ÖDÜL KOYDULAR

Haberin Devamı

Adamlardan biri başından vurulurken, diğeri karnına, kollarına ve bacaklarına açılan ateş sonucu yaralanmıştı. İki kardeşin spor salonunu sık sık ziyaret ettiği biliniyordu. Zahed'e yakın kaynaklar, Komançero çetesinin önemli liderinin başına 1 milyon dolarlık ödül konduktan sonra normal rutinini değiştirmesi için onu uyardı.

KKTCden sınır dışı edilen Komançero üyesi Buddle Avustralyaya iade edilecek

İKİ KARDEŞTEN BİRİ ÖLDÜ

Zahed, mayıs ayının başlarında tutuklandı ve polis yetkilileri tarafından organize suç örgütü üyesi olmakla suçlanmıştı. İki kardeşten birinin öldüğü doğrulandı ancak hangisinin hayatını kaybettiği açıklanmamıştı. Hayatta olan Zahed kardeşin Westmead Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü ancak durumunun kritik olduğu açıklanmıştı.

VÜCUTLARI DELİK DEŞİK

Ambulans yetkilisi, ilk müdahale ekiplerinin Zahed ve kardeşini 'vücutlarının her yerinde' kurşun yaralarıyla bulduğunu söylemişti. Müfettiş Kevin McSweeney, "Vardığımızda vücutlarının birçok bölgesinde birden çok kurşun yarası olan iki erkek hasta bulduk" açıklamasını yaptı. "Kardeşlerin her ikisinin de son derece kritik koşullarda olduğu tespit edildi. Olay yerinde hastaların durumunu elimizden geldiğince stabil hale getirmeye çalıştık."

TÜRKİYE'YE GİRMEYE ÇALIŞMIŞTI

Canberra'daki Interpol bürosu, Temmuz ayında Zahed'in ülkelere girişini engellemek için bildiri yayınlamıştı. Avustralya polisi tarafından ciddi suçlara karıştığı için yaygın olarak tanındığını bildiren Interpol, Lübnan ve Türk makanlarını uyarmıştı. Ardından Zahed'in Türkiye'ye girmesi yasaklandı. Daha sonra, polisin yeraltı dünyasındaki ortaklarıyla buluşmak isteyebileceğine inandığı Lübnan'a gitti.