Gündem İller peş peşe duyurdu! İstanbul'a giriş yasak

İller peş peşe duyurdu! İstanbul'a giriş yasak

24.01.2022 - 18:47 | Son Güncellenme:

İstanbul’da etkili olan kar yağışı sonrasında herhangi bir olumsuzluk oluşmaması adına Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İstanbul istikameti araç geçişine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini sosyal medyasından duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılar sonrasında İstanbul’da da kar etkisini göstermeye başladı. Bu doğrultuda şiddetini arttırarak devam eden kar yağışı sonrasında herhangi bir olumsuzluk oluşmaması adına Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından İstanbul istikametine olan araç geçişlerine izin verilmeyeceğini duyurdu. Vali Kaldırım sosyal medya paylaşımda, “İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle güvenli trafik sağlanana kadar ilimiz İstanbul istikametine araç geçişine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir. İstanbul istikametine doğru yola çıkılmaması önemle rica olunur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KOCAELİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, araçların ikinci bir duyuruya kadar İstanbul'a gidemeyeceğini bildirdi. Kocaeli ve İstanbul'da birkaç gündür yer yer etkili olan kar yağışı İstanbul-Kocaeli istikametini kapattı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada Kocaeli'deki araçların yoğun kar yağışı sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar İstanbul istikametine gidemeyeceğini duyurdu.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul'a gidecek araçların 2'nci bir duyuruya kadar il sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyeceğini bildirildi. Açıklamada, "İstanbul ilinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için İstanbul iline hareket eden araçların, ikinci bir duyuruya kadar ilimiz sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için görevlilerimize yardımcı olmaları önemle rica olunur" denildi.

Haberin Devamı

Valiliğin açıklamasının ardından Tekirdağ il merkezi, Çorlu, Marmaraereğlisi ve Çerkezköy ilçeleri başka olmak üzere İstanbul'a geçiş noktalarında polis ekipleri önlem aldı. Ekipler, İstanbul'a gidecek araç sürücülerini hava koşulları konusunda uyarıp, valiliğin aldığı karar doğrultusunda geçişlerine izin vermedi. Uyarı üzerine araçlar, geri döndü.

KIRKLARELİ

Kırklareli Valiliği de İstanbul'a gidecek araçlara izin verilmeyeceğini açıkladı. Açıklamada, "Değerli vatandaşlarımız, kıymetli sürücüler; İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul iline girişine İzin verilmeyecektir. Can ve mal güvenliğiniz için ilimiz merkezi ve tüm ilçelerimizden İstanbul iline her türlü araç çıkışına ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar izin verilmeyecektir. Değerli vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin can ve mal güvenliği için yola çıkmamaları önemle rica olunur" denildi.

EDİRNE

Edirne Valiliği, İstanbul istikametine seyahat edecek vatandaşlara uyarıda bulunarak, zorunlu olmadıkça seyahat etmemelerini belirtti. Ayrıca yurtdışından ve yurtiçinden seyahat edemeyecek vatandaşlar için ise yol güzergahındaki uygun noktalarda konaklama imkanının sağlanacağını belirtti. Edirne Valiliği yaptığı açıklamada, seyahat eden vatandaşların ihtiyaçları giderilip, ihtiyaç duyulması halinde KYK yurtlarında konaklamalarının sağlanacağını belirterek, “İstanbul Valiliği, yapmış olduğu açıklamada ikinci bir duyuruya kadar yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul'a girişine izin verilmeyeceğini belirtmiştir. Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu istikamete yolculuk yapmamalarını, uyarı ve bilgilendirmeleri dikkate almalarını önemle rica ediyoruz. Ayrıca yurt dışından gelen ve İstanbul istikametine seyahat etmek isteyen büyük ve küçük araçlarımızın Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerimizde yol güzergahında uygun noktalarda konaklamaları sağlanacaktır. Bu kapsamda yol güzergahında konaklayan araçlarımızın ihtiyaçları giderilecek olup yine ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın KYK yurtlarımız da konaklamaları sağlanacaktır” denildi.

Haberin Devamı

BURSA

Haberin Devamı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa'dan İstanbul'a gidecek araçların geçişine izin verilmeyeceğini duyurdu. Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbulda devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir. Bu nedenle Bursa'dan İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.