Gündem Kocaeli'de magandalar sağlık merkezinde dehşet saçtı! 3 doktor yaralı

Kocaeli'de magandalar sağlık merkezinde dehşet saçtı! 3 doktor yaralı

06.10.2023 - 21:33 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde hasta ve hasta yakınları, tartıştıkları 3 doktora saldırdı. Yaralanan doktorlar tedaviye alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıyla ilgili "İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir. Böylesi kişilerin, toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam." ifadelerini kullandı.

Olay, saat 14.45 sıralarında Körfez ilçesinde bulunan Fatih Aile Sağlığı Merkezinde meydana geldi. Aile Sağlığı Merkezine gelen hasta ve hasta yakınları, aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S. ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Hasta ve yakınları, daha sonra tekme- tokat doktorlara saldırdı. Sağlık merkezinde bulunan hastalar kavgayı ayırmaya çalışırken korku dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Kocaelide magandalar sağlık merkezinde dehşet saçtı 3 doktor yaralı

İhbar üzerine Aile Sağlığı Merkezine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darbedilen doktorlar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından kaldırıldıkları hastanelerde tedaviye alındı. Doktorların vücutlarının çeşitli bölgelerinde darp, yara, diş ısırıkları ve morluklar tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

BAKAN KOCA: ANLAYACAKLARI DİL, KANUNUN VERECEĞİ CEVAP OLACAKTIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Fatih Aile Sağlığı Merkezinde, hasta ve hasta yakınlarının tartıştıkları 3 doktora saldırmasına ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Koca, "Kocaeli'nin Körfez ilçesi Fatih Aile Sağlığı Merkezinde, medeni insan davranışından yoksun bir şahsın hekime saygı göstermekten uzak davranışı, üç kişinin dahil olduğu bir şiddet olayına dönüştü, üç hekim arkadaşımız darp edildi. Olayı ve şahısları şiddetle kınıyoruz. Savcılık, bu üç kişinin tutuklu yargılanmalarına karar vermiştir. İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir. Böylesi kişilerin, toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam" dedi.

Haberin Devamı